10 OPASNIH ZNAKOVA DA VAM JE SRCE SLABO I DA ĆE SVAKOG TRENA STATI

 

1. Abnormalni otkucaji srca

Takođe poznati kao aritmija, ne označavaju da vam srce radi prebrzo ili presporo, već da “preskače” otkucaje ili ima dodatni otkucaj. Takođe može da znači da je “tiha” aritmija. Uglavnom je ili ozbiljna ili bezopasna, tako da je najbolje da posjetite doktora.

 

 

Simptomi:

preskakanje ili dodatni otkucaji,
vrtoglavica,
nesvjestica,
gubitak daha,
bol u grudima,
osjećaj zamora ili slabosti, piše “Fokuzz

 

2. Šta treba da prestanete da radite

Prekinite da se bavite određenim aktivnostima, ostavite pušenje (ako ste pušač), pretjerano konzumiranje alkohola (1 piće dnevno za žene, 2 za muškarce), preveliki unos kofeina, uzimanje lijekova koji sadrže stimulanse. Uvijek potražite savjet doktora kako biste saznali koji su lijekovi pogodni za vas.

3. Bol u grudima

Bol u grudima može biti izazvan bilo čime, od bola u mišićima do srčanog udara i ne treba ih zanemarivati. Međutim, ne izaziva srce ovu neprijatnost, već područje mišića pluća, jednjaka, nerava ili rebara, uključujući grudni koš. Bol može biti oštar, tup, upaljen, bolan ili probadajuć.

Simptomi:

vrtoglavica,
mučnina,
brzi otkucaji srca ili ubrzano disanje,
konfuzija,
sivi ten,
prekomjerno znojenje,
bol u vilici, lijevoj ruci ili leđima,
iznenadan osjećaj pritiska ispod grudnog koša,
izuzetno nizak krvni pritisak,
nedostatak vazduha.
4. Uzroci bola u grudima i srca

Koronarna arterijaska bolest, angina, infarkt, miokarditis (isti simptomi kao kod srčanog udara, ali bez blokade), perikarditis, hipertrofična kardiomiopatija, prolaps dvolistnog zalistka (PDZ).

5. Tromboza dubokih vena (TDV)

Ovo može da prouzrokuje ugrušak u jednoj ili više dubokih vena. Obično se javlja kada patite od određenih medicinskih stanja koja utiču na ugruške. Može da se desi da se jave ako ste imali operacije, nakon nesreće ili kada ste na bolničkom ili kućnom liječenju. TDV može da uzrokuje plućnu emboliju, zahvaljujući ugrušku koji ide pravo u pluća.

Releated

LIJEP IZGLED JOŠ LJEPŠI UKUS – Karpati !

Sastojci kora:2 dcl vodeprstohvat soli125 grama maslacašolja od 2 dcl brašna5 jajaKrema 1:1 l mlijeka3 pudinga od vaniliješolja od 2 dcl šećera250 grama maslacaKrema 2: 500 ml vrhnja za šlagVoćna krema:jagodemalineborovnicemalo šećera2 kašike gustinaPriprema kore:Stavite vodu sa malo soli i maslaca da prokuha, dodajte brašno i stalno miješajte da se nestvore grudvice. Kad se tijesto […]