2 EFIKASNA NAČINA KOJI PROVERENO DELUJU DA ZABORAVITE NA BUĐ U KUPATILU!

3-1-e1456854707441Plesan, mnogima ne daje mira. Sem toga što izgleda neprimamljivo, ona je i štetna po zdravlje jer izaziva alergiju i pogoršava opšte zdravstveno stanje.
Kupatilo je idealna sredina za pojavu buđi kojoj pogoduje vlaga i toplota. Od pojave plesni nije izuzet ni onaj, ko besprekorno održava kupatilo.
Uzrokom pojave plesni mogu biti nedovoljno izolovani zidovi kuće. Plesan se može pojaviti čak i u veš mašini.

Sredstva protiv buđi nisu jeftina, i ne garantuju da ćemo je se lako osloboditi. Stoga, treba obratiti pažnju na pristupačne, jeftinije, ali ne manje efikasne načine borbe.
Efikasan način oslobađanja od buđi u kupatilu:
Jedno od takvih je varikina (ili bilo koji drugi izbeljivač na bazi hlora). Jedini minus ovog sredstva – jak, neprijatan miris, te je zato dobro koristiti masku.
2 efikasna načina da zaboravite na buđ u kupatilu
Naspite sredstvo u raspršivač i poprskajte buđava mesta. Ostavite nekoliko sati da deluje, zatim isperite toplom vodom.
Fugne između pločica će postati ponovo bele, a plesan će nestati zauvek. Radeći ovu proceduru, obezbedite prostor od dece i kućnih ljubimaca. Nakon toga, provetrite stan.

Ako ipak niste spremni da trpite miris hlora, postoji još jedan provereni način.
Biće vam potrebne tablete Nistatina (antibiotik koji kao lek deluje fungistatički i fungicidno na veliki broj gljivica), koje se prodaju u apoteci.
2 efikasna načina da zaboravite na buđ u kupatilu
Rastvorite 2 tablete u pola čaše tople vode i istrljajte ovim rastvorom šavove između pločica, i druga mesta na kojima se stvorila buđ. Ne ispirajte. Od buđi uskoro neće ostati ni traga. Ponoviti proceduru posle nedelju dana.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]