Ako ovo uradite, NIKADA više nećete vidjeti PAUKA u vašoj kuhinji, kupatilu ili spavaćoj sobi!

 

 

z.jpg.png.png.pngŽelite se otarasiti pauka što je brže moguće? Onda ne bi trebali biti zabrinuti, samo pročitajte sljedeći popis prirodnih sredstava za odbijanje pauka daleko od vaše kuće.

Limun

Trebali bi staviti nekoliko kapi limuna u svaki kutak svoje kuće, jer morate znati da pauci mrze taj ukus i miris.

Bijelo sirće

Miješanjem dijela octa s dva dijela vode u spreju dobiti ćete odličnu mješavinu koja će biti od velike pomoći za zaražena područja u vašem domu.

Eterično ulje

Pauci mrze eterično ulje, pa zašto ne ga koristiti kao prirodni odbijač za pauke? Pomiješajte 8 kapi eteričnog ulja s malo tečnog sapuna i vode i nanesite u svaki ugao kuće. Ako rješenje nije dovoljno, dodajte još 8 kapi ulja u bocu. Mješavina sirćeta i eteričnog ulja je također odlična.

Kestenje

Kesten i orasi su još jedan efikasan rastjerivač. Njihov miris sadrži hemikalije koje pauci mrze – stavite nekoliko kestenja na prozore i pauci će uskoro nestati!

Neka bude čisto

Naravno, najbolji način je da kuća bude čista u svakom trenutku. Usisajte i pometite vaše podove. Također, pobrinite se da je i izvan vašeg doma čisto – to znači da vaš travnjak mora biti čist, a trebalo bi zatvoriti sve praznine u vašim vratima i prozorskim daskama.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]