AKO ŽELITE DA IMATE NAJLJEPŠE RUŽE U PROLJEĆE: Otkrivamo šta trebate da uradite s njima

Možemo se složiti i da su ruže zaista posebne i da apsolutno svako dvorište maksimalno uljepšaju.
Da bi ruže počela cvjetati u proljeće i da bi najprije vaše dvorište bilo uljepšano , preporučljivo je da ih posadite u kasnu jesen, ali ukoliko ste već zakasnili onda to možete da uradite i u rano proljeće.
Svakako da je najidealnije vrijeme u jesen, kako biste postigli da ono već u proljeće počne cvjetati.

Prilikom sadnje ružu trebate da stavite u zemlju zajedno sa omotom, a da pri tome posadite je i dublje.
Ukoliko ružu sadite u jesen tada ne trebate sjeci mladice, nego je samo trebate dobro nahumiti i preko postaviti dovoljnu količinu zemlje. U proljeće samo razgrnete humus i mladice koje su izrasle odrežite kako bi ostale samo tri, dužine od oko 15 centimetara.

Sve vrate ruže trebaju da se spreme za zimu. Ukoliko je zima jaka, sa puno snijega ili ima puno mraza, sve to može da prouzrokuje štete ne biljkama i to u velikoj mjeri.
Da biste ih zaštitili od zime možete da koristite slamu ili najlon, tako što ćete ih s njima omotati i sve nove mladice iz zemljišta osjeći.

_
Izvor: novi.ba

Releated

HURMAŠICE.. TOPE SE U USTIMA

SASTOJCI:2 čaše (od 2dcl) ulja1 čaša vode700 gr glatkog brašna1 kesica praška za pecivo 2 čaše(od 2 dcl) šećera1,5 čaša vode2 kriške limunakesica vanilije PRIPREMA:U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.Nakon 20godina mučenja sa glavoboljama […]

PITA SA TIKVICAMA…Preporucujem da isprobate jer je zaista odlicna..

Sastojcioko 800 gr mekoga brasnakasika solikasika maslinova uljatople vode po potrebiza nadjev1 kg mladih tikvica3 kom jajakasika soli2-3 kasike kisele pavlakecrni biber na vrh nozabeli biber na vrh nozai jos120 gr masla120 ml ulja PripremaU prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve […]