BAKA MI JE DALA OVAJ SAVJET! RIJEŠILA SAM SE ISPUCALIH PETA ZA POLA SATA!

Problemi sa ispucalim petama nisu upšte ozbiljni problemi, ali mogu biti itekako bolni, uporni te mogu naštetiti u velikoj mjeri vašem kvalitetu života. U svakom slučaju postoji jedno jednostavno rješenje ovog problema,za koje ce vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka te malo vašeg ragocijenog vremena.
Nakon št ste gotovi uživat cete posmaterajuci regeneraciju svojih stopala koja ce na dodir biti poput bebinih stopala. Za ovaj odličan recept potrebno je da sprovedete nekoliko koraka:

Prvi korak – tretman vrućom vodom

SASTOJCI
prokuhala voda
2 kašika sode bokarbone
2 kašike soli
kamen za četkanje
Naime potreno je da prokuhate vodu i ostavite da se malo ohladi do one mjere dok ne ude mlaka. Nakon toga ubacite sodu i sol te ostavite noge u takvoj vodi pola sata. Kamenom za cetkanje skinite visak kože sa vaših stopala.

Korak 2- Hidratacija
Nakon što ste skinuli tljanjem višak kože s vašij stopala, odnosno odumrle stanice kože potrebno je da uzmete jednu vijeću i ulje te sastavite u činiji. Stavite čniju u relu vodu sve dok se sastojci ne istope. Nakon što su se istopili potrebno je da pomijesate te nanesete na svoja stopala

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]