Čini čuda: Navika od 5 sekundi zbog koje (p)ostajemo fit

61003808-mrsavljenje-vaga-dijeta

Da biste imali fit tijelo i bili zadovoljni svojim mjerama potrebno je u jutarnju rutinu uključiti naviku za koju vam je potrebno tek nekoliko sekundi. Istraživači su potvrdili da ranojutarnje vaganje utječe na količinu hrane i vrstu hrane koju konzumirate kroz dan
Nova studija američkog stručnog časopisa Journal of Obesity dokazala je da ljudi koji se svaki dan važu bolje održavaju svoje željene tjelesne mjere od osoba koje ne čine.

“Osobe koje se važu svakog jutra više paze što jedu tijekom dana.“
Ranojutarnje vaganje utjecalo je i na želju ispitanika da krenu na dijetu, odnosno da reduciraju unos kalorija.
Provoditelji studije su objasnili da bilježenje podataka o težini i redovito praćenje tih brojki osvještavaju pojedince, te oni više paze na dnevni unos hrane i vježbanje.

Povrh svega, nakon gubitka kilograma ispitanici koji su se redovito vagali održali su željene tjelesne mjere i do dvije godine, te spriječili uobičajenu pojavu jo-jo efekta mršavljenja.

Releated

DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 10 MINUTA. STRAWBERRY FOOL

Sastojci200 g jagoda1-2 žlice šećera u prahu1 neprskani limun100 ml slatkog vrhnja za šlag (svježeg, nezaslađenog)100 g grčkog jogurta5 žlica zaslađenog kondenziranog mlijeka PripremaJagode operite, posušite i odstranite im peteljke.Polovicu jagoda narežite i stavite u zdjelu.Drugu polovicu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom s 1 žlicom limunovog soka, 1/2 žličice naribane limunove korice i 1 […]