DA BRZO PROĐE UPORNI KAŠALJ I BRONHITIS: PROBAJTE OVAJ RECEPT OD LISTA KUPUSA I MEDA!

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe s kašljem je list kupusa s medom. To je zaista “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

 

Za ovo liječenje nema dobnog ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.
Za početak liječenja, treba vam 1 glavica kupusa i med.

Evo šta trebate uraditi:

– Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postat će topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Od gore se stavlja najlonska vrećica i umotava se šalom ili peškirom. Postupak se provodi pred spavanje.

Ako je kašalj jak, bit će potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa.

Oblog skinuti ujutro. Nakon toga kožu treba obrisati vlažnom krpom ili isprati mjesto gdje je bio oblog i sve sve što je on izvukao.

 

Ako je bronhitis u začetku, rezultat bi trebao biti vidljiv već nakon prve procedure. Liječenje se provodi od pet do sedam noći.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a također i toplina, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati i s toplim ricinusovim uljem.

Izvor: uspesnazena/doznajemo

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]