Da li vam smeta kada neko mljacka dok jede? TO VIŠE GOVORI O VAMA SAMIMA, A EVO I ŠTA

Da li vas iritira kada čujete nečije jako glasno žvakanje, ili kako u narodu kažu mljackanje?

 

Sigurno da niste jedini, ali naučnici kažu da to više govori o vama nego o samoj osobi koja to , sigurno nesvjesno radi.

Ovo stanje ima i ime, a nazvali su ga misofonia.

Istraživanja su dokazala kako je jako visoka osjetljivost na razne zvukove , a naročito mljackanje u biti odlika vrlo najkreativnih ljudi. Najkreativnije osobe posjeduju veoma “atipičnu moć zapažanja”, zbog toga ste u biti i osjetljivi na te zvukove. I dok je osoba koja mljacka ni ne registruje, vama odzvanja u ušima.

Dajra Zabelina, jedna d istraživača ove pojave kaže da ukoliko ste takva osoba da vam mljackanje smeta, trebate pripaziti i usmjeriti svoju pažnju u željenom cilju, jer za vas ništa nije neostvarljivo.

Pa sljedeći put kada vas neko napadne kako vam sve smeta, samo kažite da ste kreativni genij.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]