DA PAPRIKA BUDE SVJEŽA…POSTUPAK PEČENJE I ZAMRZAVANJE CRVENIH PAPRIKA

Sastojcimesnate (debele) crvene rog paprike

ili crvene babure
preljev za salatu:

sol

papar
češnjak
maslinovo ulje
po želji aceto balsamico ili vinski ocat

Priprema
1.
Paprike oprati, skratiti peteljku i dobro posušiti.
Lim dobro obložiti papirom za pečenje, pa složiti paprike.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200″C i peći 30-45 minuta, ovisno o pećnici. Okretati ih da ravnomjerno dobiju boju sa svih strana.

Moj savjet: Da se na limu ne stvore zagorene naslage od sokova što ih paprike ispuštaju, dno i bočne strane lima potpuno obložiti papirom za pečenje ili Al-folijom. Ako se lim ne obloži dobro, sokovi će iscuriti sa strane papira i lim će opet dobiti zagorene naslage.

Svaki put kad se paprike okreću, posušiti tekućinu koju su ispustile papirnatim ubrusom tako da paprike ne plivaju u tekućini i manja je vjerojatnost da sokovi procure ispod papira.
2.
Pečene paprike izvaditi u zdjelu i poklopiti poklopcem ili pokriti prozirnom folijom. Neka se paprike tako ohlade, lakše će se guliti.
Ohlađene paprike oguliti, staviti na dasku i uzduž, po sredini, napraviti rez nožem. Odvojiti filete i očistiti od sjemenki.
Ocijediti i složiti u vrećicu za zamrzavanje onoliko koliko je dostatno za jedan obrok.
…Ako će se paprike odmah koristiti, onda ih pri dnu zarezati iznad zdjele i uhvatiti sok koji iscuri. Njime se preliju začinjene paprike.
3.

Zamrznute paprike odmrznuti na sobnoj temperaturi i začiniti isto kao i netom pečene: sol, papar, sitno rezan češnjak i maslinovo ulje, a po želji i aceto balsamico ili vinski ocat tko voli kiselo.

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]