DERMATOLOZI OVO KRIJU OD JAVNOSTI: BORE I PJEGE MOGU NESTATI ZA ČAS! SAMO POMIJEŠAJTE OVE SASTOJKE…

Zdravlje kože je veoma bitno i zato je ne zapuštajte. Problemi sa kožom mogu biti uzrokovani lošim prehrambenim navikama, pa i konzumacijom cigareta i alkohola. Osim toga, stres je čest uzrok zdravstvenih problema, pa i ovih kožnih.

 

Zato pijte dosta vode, jedite dosta voća i povrće. Izbjegavajte velik unos soli, masti, brze hrane i obojenih neprirodnih pića. Radite ono što volite, oslobađajte se stresa, budite fizički aktivni i bićete zdravi.

Često se umivajte i ne koristite hemijske kozmetičke preparate koji vam mogu naštetiti. Izbjegavajte solarijume, nisu vam porebni,a štete vam mnogo. Najčešći su uzrok raka kože-melanoma. Inače, trebate znati da ionako taman ten nije u modi.Prirodni lijek koji ćemo vam pokazati, veoma je dobar za vaše zdravlje, jača imunitet, djeluje preventivno na mnoge bolesti, čisti organizam i ubija ćelije raka. Također, učinit će da vaša koža bude zdravija i ljepša, te podmladiti vaš organizam.Sastojci:

4 limuna
10 kašika meda
3 čehna bijelog luka
200 g lanenog ulja.
Priprema:

Očistite bijeli luk i usitnite ga. Isto to uradite sa limunom, te dodajte ostale sastojke i izblendajte.Konzumirajte po jednu kašiku dnevno ove smjese i primjetit ćete značajno poboljšanje. Ovu smjesu držite u frižideru.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]