DOMAĆI LEK ZA PROŠIRENE VENE: LEPE I ZDRAVE NOGE KOJE VIŠE NE BOLE!

Ovi jednostavni tretmani pomoći će vam i da eliminišete otoke sa donjih ekstremiteta.

 

Većina ljudi je upoznata sa korisnim svojstvima paradajza, ali malo ko zna da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti varikozne (proširene) vene.

Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Zeleni paradajz je jednostavni narodni lek za borbu sa varikozom. Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške ili kolutove. Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu, vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem.

Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana,poželjno je za redom.

Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga sprovoditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju.

Osim toga, paradajz poseduje flavanoide, koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

Izvor: stil

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]