DOMAĆI LEK ZA PROŠIRENE VENE: LEPE I ZDRAVE NOGE KOJE VIŠE NE BOLE!

Ovi jednostavni tretmani pomoći će vam i da eliminišete otoke sa donjih ekstremiteta.
Većina ljudi je upoznata sa korisnim svojstvima paradajza, ali malo ko zna da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti varikozne (proširene) vene.
Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.
Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Zeleni paradajz je jednostavni narodni lek za borbu sa varikozom. Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške ili kolutove. Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu, vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.
Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana,poželjno je za redom.

Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.
Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom
Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Prilikom sledećeg tretmana korišćen paradajz zameniti svežim. Ovu proceduru je poželjno sprovoditi uveče ili tokom noći.

Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga sprovoditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.
Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju.
Osim toga, paradajz poseduje flavanoide, koji ojačavaju zidove krvnih sudova.
Izvor: stil

Releated

SIRUP (SOK) OD BAGREMA – RECEPT

Sastojci 1 casa= 250 ml 28 grancica bagrema 2 case vode 500g secera 1,5 kasicica limuntusa Priprema 1.Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi. 2.Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem. 3.Dobro poklopiti serpu (ja sam […]