EVO ŠTA MENSTRUACIJA GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU!

z.jpg.png.png.png.png.png.png.png.png

Žene, ono što dolazi uz otprilike jednom mjesečno, ostavlja nas mučnina i naduven, a je apsolutna bol, u više od jednog načina?

Tako je. Naš perioda.
Oni su neophodan i normalne tjelesne funkcije kod žena, ipak, i dalje smatraju da oni budu izuzetno tabu razgovarati. Umjesto strašna riječ “periodu,” mi već imamo čitav niz zanimljivih nadimaka za to vrijeme u mjesecu. Shark tjedan, teta Flo i jahanje The Crimson talas su samo nekoliko.
Međutim, žene treba da shvate da njihov razdoblja može im govori nešto o svom zdravlju. Većina ljudi ne vole da pričaju o tome, a to može dovesti do manjih do ozbiljnih zdravstvenih problema za proći nezapaženo. Ja sam prijatelje koji su imali ozbiljne probleme u vezi s njihovim menstruacije, kada su bili u srednjoj školi imali, a nisu znali da je problem dok su bili na fakultetu.
Uzimajući obavijest o vašem toka i drugi period simptomi mogu vam pomoći da shvatite puno o svom zdravlju, i da budu bolje informisani kada razgovara sa professional.period zdravstvene zaštite

Dakle, to je ono što menstruacije govori o vašem zdravlju!

Boja i protoka
Prema dr Alisa Vitti, holistički zdravstveni savjetnik i funkcionalan nutricionista, moguće je opisati najviše periodu boja u tri različita načina: pire od smrznute borovnice, džem od jagoda, i sok od brusnice. Boja perioda krvi može otkriti mnogo o hormonski zdravlje.
Periodi koje su slične teksture i boje smrznute borovnice može biti pokazatelj visoke razine estrogena. To bi također uzrokovati teža ciklus od normalnog jer viši nivo estrogena znači maternice obloge može biti deblji nego što je normalno.

Oni koji baciti upaljač boja, sličan džem od jagoda, imaju suprotan problem. To može biti znak da je nivo estrogena niska. U ovom slučaju, protok period može biti sunny i često kasni zbog toga što manje estrogena znači tanji obloge. Također treba napomenuti da je svjetlost protoka alsoassociated uz korištenje kontrole rađanja za neke žene.
Savršena boja, prema dr Vitti, je lijep, zasićene crvene boje kao sok od brusnice. U tom slučaju, protok će obično početi i završiti na vrijeme i neće postati pretežak.

Ako se krvarenje malo između perioda, to se zove uočavanje. To bi moglo značiti nešto nije u redu, tako da oni koji imaju uočavanje treba da se konsultuje sa medicinskog profesionalca.
Evo nekih glavnih uzroka spotting:
Hormonskog disbalansa – Spotting se dešava kada progesterona i estrogena su izvan ravnoteže. Disfunkcionalna jajnici, problemi štitnjače, i metode kontrole rađanja mogu utjecati na ovaj balans.
Infekcija – Bilo infekcije, doveo na jedan STD ili ne, mogu izazvati uočavanje između perioda.
Rak – Rak cerviksa, vagine, materice ili jajnika mogu izazvati uočavanje. Ali ovo je rijedak.
Stres – Ekstremni stres može uzrokovati osobi da iskusi mrlja.

Većina će doživjeti neki iznos od bolova tokom perioda, ali jake bolove da ne nestaje treba spomenuti da je zdravstveni radnik.
Pravi izraz za menstrualnih grčeva je dismenoreja, i to se dešava oko pola ženske populacije. Uzrok dismenoreja je prekomjerne količine prostaglandina – hormona uključeni u upalu i bol. Nažalost, ovo je uobičajeno.
Ono što nije uobičajeno je teška i onemogućavanje grčevi koji traju duže od dva dana. Ovo je znak endometriosis.Endometriosis je gdje je postava materice raste izvan maternice, obično u karlice, umjesto unutra. Kada je prolivena obloga, ona nema gde da ode. To je ono što uzrokuje jake bolove i grčeve. Oko 10% žena pati od endometrioze.
Držite ove informacije na umu sljedeći put teta Flo dolazi u grad posjetiti. Može li ili nekome pomoći!

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]