Evo zašto bi trebalo da ostavite novčić u zamrzivač, UVIJEK prije nego što krenete na put… GENIJALNO!!

Da li ste ikada doći sa poslija ili sa dužeg putovanja i primjetili da vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vrijeme? “Sigurno nije bilo nestanka struje!” pomislićete. Čak iako je bilo, nikako ne možete znati koliko dugo nije bilo struje, zar ne? Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja ponovo dođe, namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da i ne primjetite da su odmrzavane. Kao što znamo, to može biti vrlo opasno, jer za neke prehrambene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija! Danas vam otkrivamo način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač stajao bez struje! Moćićete da saznate da li je hrana i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom. Za to su vam potrebni: – plastična šolja – novčić – voda Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi.

Kada u šolji ostane samo led, na vrh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač. Kada se npr. nakon godišnjeg odmora vratite kući, prije konzumacije hrane iz zamrzivača, pogledajte gdje se novčić nalazi!

Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo djelimično otopila. Ukoliko se pak novčić sada nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici. Briljantan trik, lak za primjenu.

Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje!

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]