FACEBOOK OPET MIJENJA PRAVILA: Vodite računa da su neke odredbe puno strože nego do sada, evo koje…

Facebook28_300x200640x400

Najveća društvena mreža predstavila je novu verziju pravila koritenja za koja smatra da će biti mnogo jednostavnija za korisnike, odnosno da će unaprijediti način korišćenja mreže.

Nova pravila možete pronaći na ovom linku, a svaki korisnik koji se žalio na neki sadržaj ili ga je prijavljivao ranije dobit će link ovih pravila, piše Blic.rs.

Na taj način Facebook želi da objasni korisnicima zašto određeni sadržaj nije ili jeste uklonjen.

Nova lista zabranjenih termina sada obuhvata 2500 riječi, što je skoro trostruko više u odnosu na dosadašnju listu.

Sada je istaknuta zabrana promocije terorizma i podrška različitim terorističkim grupama. Po pitanju golotinje, Facebook je sada mnogo stroži i zabranjeno je postavljanje fotografija na kojima se vide polni organi, gole grudi ili zadnjica.

Postoje određeni izuzeci, poput umjetničkih fotografija ili naga tijela u službi promocije zdravlja.

I dalje je zabranjeno nasilništvo, bilo kakve kriminalne radnje, govor mržnje, kao i postavljanje fotografija samopovređivanja.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]