FACEBOOK OPET MIJENJA PRAVILA: Vodite računa da su neke odredbe puno strože nego do sada, evo koje…

Facebook28_300x200640x400

Najveća društvena mreža predstavila je novu verziju pravila koritenja za koja smatra da će biti mnogo jednostavnija za korisnike, odnosno da će unaprijediti način korišćenja mreže.

Nova pravila možete pronaći na ovom linku, a svaki korisnik koji se žalio na neki sadržaj ili ga je prijavljivao ranije dobit će link ovih pravila, piše Blic.rs.

Na taj način Facebook želi da objasni korisnicima zašto određeni sadržaj nije ili jeste uklonjen.

Nova lista zabranjenih termina sada obuhvata 2500 riječi, što je skoro trostruko više u odnosu na dosadašnju listu.

Sada je istaknuta zabrana promocije terorizma i podrška različitim terorističkim grupama. Po pitanju golotinje, Facebook je sada mnogo stroži i zabranjeno je postavljanje fotografija na kojima se vide polni organi, gole grudi ili zadnjica.

Postoje određeni izuzeci, poput umjetničkih fotografija ili naga tijela u službi promocije zdravlja.

I dalje je zabranjeno nasilništvo, bilo kakve kriminalne radnje, govor mržnje, kao i postavljanje fotografija samopovređivanja.

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]