FENOMENALAN NAČIN FARBANJA JAJA: DEKUPAŽ USKRŠNJIH JAJA. JEDNOSTAVAN I EKOLOŠKI NAČIN!

watermarked-55_resizeŽelim da vam predložim originalan i jednostavan način za ukrašavanje uskršnjih jaja. Možemo ga zvati i ekološkim, jer za ovu tehniku dekupaža neće biti potreban lepak ili bilo kakve boje. Za Uskrs se nećemo samo diviti lepoti ukrašenih jaja, treba ih sa merom i jesti.. Ovaj način je apsolutno bezbedan za upotrebu i jednostavan u izvođenju.
Takva varijanta biće pogodna za sve domaćice, čak i ako ste potpuni antitalenat u crtanju, jer koristeći ovu dekupaž tehniku sa salvetama, možete napraviti pravu umetnost. Sliku možete birati prema svom ukusu, odnosno salvetama koje izaberete. U ovom primeru odabrala sam salvetu sa prelepim cvetovima, koja će biti lep ukras na uskršnjem jajetu.

Dakle, za ovaj proces stvaralaštva biće potrebno:
– belance
– troslojna salveta
– četkica
– bareno jaje
Uzmite troslojnu salvetu sa željenim ornamentima. Razdvojte salvetu na dva dela, biće nam potreban samo gornji deo. Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Dekupaž uskršnjih jaja
Uzimamo prethodno obareno jaje i premazujemo belancetom na mestu gde ćemo lepiti isečeni crtež.
Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Lepimo ga na jaje i pažljivo premazujemo od gore ponovo belancetom.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Na sličan način postupamo i sa gornjim delom jajeta.
Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Jaje je praktično gotovo, treba samo da se osuši. Kada se osuši, sve nesavršenosti postaće nevidljive. Dobili smo ovakvo lepo praznično jaje.
Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
Ovo je osnovna ideja. Ne morate prekrivati celo jaje delovima salveta. Uključite svoju fantaziju, i sa malo strpljenja dobićete maštovite ukrase na vašim uskršnjim jajima

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]