HRANA I PIĆESkoro nikad je ne pijete,a trebali bi: SIRUTKA!

Ova namirnica je poznata kao nusprodukt mlijeka, rijetko se konzumira a ima jako puno pozitivnih strana.

Ova namirnica je super za jetru , reguliše pritisak, oslobađa umora i stresa, reguliše rad štitnjače i još puno toga! Riječ je o sirutci.

Namirnica koja je bogata bjelančevinama i vitaminima, a sadrži jako malo kalorija.

Sadrži skoro 93 odsto vode, te dosta bjelančevina, ali je bogatata i vitaminima i mineralima: natrij, kalij, magnezij, cink, željezo bakar te jako neophodne aminokiseline i enzimi.

Odlična je za mršanje, jer 100 grama sirutke sadrži samo 26 kalorija, pa bi ukoliko želite smanjiti težinu, a pri tome ne gubiti važne i hranjive materije, sirutka odličan napitak za vas.

 

Bolesti jetre:

Konzumiranje sirutke se preporučujue kod svih oboljenja jetre. Aminokiseline koje sadrži, pokazale su se jako efikasne kod uznapredovalih oboljenja jetre.

 

Osim toga, sirutka sadrži i esencijalnu aminokiselinu – triptofan, koji je poznat kao odličan regulator raspoloženja i sna.

Sadrži veliki broj imunoglobulina te laktoferin, sastojci koji se uspješno bore protiv hepatitisa, te hroničnih upala jetre.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]