Iako stalno slušamo kako je soja zdrava i ima pozitivne učinke na naše zdravlje, zapravo je daleko od toga!

Iako stalno slušamo kako je soja zdrava i ima pozitivne učinke na naše zdravlje, zapravo je daleko od toga.

 

Izgleda da sojino ulje može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, tako da ga ne bi trebalo dodavati u vaša jela ako to činite.

Soja, ulje od soje i svi drugi proizvodi ove vrste koji potiču od soje su opasni, jer soja sadrži toksine iz prirode unatoč tome što proizvođači soje to nikada nisu javno priznali.

 

Soja zahtijeva puno obrade kako bi prestala biti toksična i sigurna za konzumiranje.
Ljudi koji redovno konzumiraju soju i proizvode koji se na njoj baziraju imaju povećan rizik od Alzheimerove bolesti, djevojke mogu ranije ući u pubertet, kod pojedinih muškaraca može doći do odgode fizičkog razvoja, a također pokreće i steroidne hormone.

Pročitajte i: ČAROBNI NAPITAK: Lijek za savršen vid i bujnu kosu!
Zbog toga je užasna činjenica to što se roditeljima preporučuje da bebama daju sojino mlijeko umjesto majčinog mlijeka.

Poznato je da je proizvodnja GMO soje rasprostranjena širom svijeta i teško je izbjeći ove štetne

 

proizvode.Međutim, od velike je važnosti za vaše zdravlje da je izbegavate kako biste spriječili sve ove navedene negativne efekte i posljedice.

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]