IMATE PROBLEMA SA DIJABETESOM? Samo skuhajte čaj od OVOG LIŠĆA i izliječite se BEZ lijekova!

Dijabetes je stanje koje pogađa veliki dio svjetske populacije i javlja se kada gušterača prestane proizvodnju inzulina ili kada vaše tijelo nije u stanju da ga koristi pravilno.

Zajednički simptomi dijabetesa su često mokrenje, osjećaj žeđi sve vrijeme, zamagljen vid, svrab oko genitalija, nagli gubitak težine, smanjenje ili rane koje ne zarastaju i iscrpljenost cijelo vrijeme, piše “Novi“. Najveći problem s dijabetesom je da to može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su bolesti bubrega, erektilne disfunkcije, bolesti srca i oštećenja nerava.

Postoje 3 vrste dijabetesa: tip 1, tip 2 i gestacijski dijabetes.

Tip 1 dijabetes , ili juvenilni dijabetes, nastaje kada imuni sistem napada beta ćelija pankreasa greškom.

Dijabetes tipa 2 se javlja kada tijelo ne može pravilno koristiti insulin koji pankreas proizvodi, dok je gestacijski dijabetes se javlja u trudnoći, obično u drugom tromjesečju.

Srećom, brojne prirodni pravni lijekovi mogu regulirati nivo šećera u krvi i zadržati stanje pod kontrolom, a ono što ćemo vam predstaviti danas je među najboljima. Evo kako ga pripremiti:

Kuhati 10-15 mango lišća u čaši vode, zatim ih ostaviti preko noći i procijediti mješavinu ujutro. Piti na prazan želudac i nastaviti piti čaj svaki dan nekoliko mjeseci.

Listovi MANGA su vrlo korisni – oni sadrže veliku količinu vitamina, enzima, antioksidansa i minerala koji mogu poboljšati vaše sveukupno zdravlje i izliječiti brojne bolesti i stanja. Oni također mogu sniziti krvni pritisak i pojačati vaše krvne sudove, na taj način sprečavaju brojne kardiovaskularne bolesti, piše Info savjetnik.

Releated

SIRUP (SOK) OD BAGREMA – RECEPT

Sastojci 1 casa= 250 ml 28 grancica bagrema 2 case vode 500g secera 1,5 kasicica limuntusa Priprema 1.Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi. 2.Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem. 3.Dobro poklopiti serpu (ja sam […]