Jednostavna ekspres dijeta – 2 kg za 3 dana!

dijeta-slim-620x330

Jednostavna ekspres dijeta spada u red “brzih dijeta”. Napravljena tako da dijetalci gotovo ne osjete glad a “nagrada” je 2 kilograma manje za svega tri dana. Razlog ovako brzom gubljenju težine je kombinacija namirnica koje brzo daju osećaj sitosti, čak i u uslovima smanjenog unosa namirnica.
Ekspres dijeta je odlična na kratke staze, poslije dužeg perioda obilnije ishrane i kada želimo da prekinemo sa lošim navikama u ishrani koje nas obično “obuzmu” za vrijeme različitih praznika.
Ova dijeta značajno ograničava količinu hrane koja se unosi i poslijedično tome dolazi do blagog deficita vitamina i minerala što bi trebalo nadoknaditi adekvatnim saplementima.
NAPOMENA: Ova dijeta se drži samo 3 dana (72 sata) – svako držanje preko ovog perioda je kontraproduktivno. Ciklus ove dijete se može ponovite poslije 4 dana umjerene, standardne ishrane.
Ekspres dijeta 2 kg za 3 dana – plan obroka po danima:
DAN 1

Doručak:
jedna kriška integralnog kruha
jedna šolja punomasnog mlijeka
Ručak:
300 gr krompir pirea
šolja čaja (zelenog, biljnog ili crnog)
Večera:
250 gr salate napravljene od kuhanog krompira, kuhanih jaja, sa maslinovim ili suncokretovim uljem
šolja čaja (zeleni, biljni ili crni)
DAN 2

Doručak:
jedna šolja punomasnog mlijeka
Ručak:
200 gr krompir pirea
100 gr salate od povrća (najbolje je miješano sezonsko povrće)
šolja čaja (zelenog, biljnog ili crnog)
Večera:
jedan svježi peradajz
šolja čaja (zeleni, biljni ili crni)
DAN 3

Doručak:
jedna kriška integralnog kruha
jedna šolja crne kafe (bez šećera)
Ručak:
300 gr krompir pirea
šolja čaja (zelenog, biljnog ili crnog)
Večera:
250 gr salate od kuhanog krompira i kuhanih jaja sa suncokretovim ili maslinovim uljem
šolja čaja (zelenog, biljnog ili crnog)
Zaključak

Jako prikladna dijeta za one nestrpljive koji žele brze rezultate, a uz to jedina motivacija im je da se oslobode viška od nekoliko kilograma koje su nabacili za vrijeme praznika. Odlična je i za prelaz na drugi, umjereniji način ishrane – jednostavno kada treba presjeći novostečene (loše) navike.

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]