JUTROS SAM BILA U MARKETU I DOK SAM ČEKALA NA KASI U REDU, ISPRED MENE SU STOJALA 2 STARIJA MUŠKARCA…

Jutros sam bila u marketu i dok sam čekala na kasi u redu, ispred mene su stojala 2 starija muškarca, od nekih 50-ak godina. U tom trenutku jednom od njih zazvoni mobitel, prvo sam se iznenadila kakav star mobitel ima, prahistorija, a kada se javio počeo je da sav sretan govori:

 

ma bravo ljubavi tatina! Bravo srce tatino najljepše i najpametnije!!! bolju vijest nisam mogao da čujem” Nakon što je završio razgovor tom čovjeku do sebe je sav sretan rekao KĆERKA MI DALA USLOV ZA DRUGU GODINU FAKULTETA… POLOŽILA NAjTEŽI ISPIT!
CIJELi DAN RAZMIŠLJAM O TOJ SITUACIJI, KAKO LJUDE MALE STVARI MOGU USREĆITI IAKO ŽIVE NA GRANiCI SIROMAŠTVA…

Ja i moja porodica imamo baš mnogo novca, ali mog tatu u životu nisam vidjela da je ni blizu sretan kao onaj šovjek iz marketa. Čudno će da zvuči, ali nekako sam ljubomorana na onog čovjeka, iako je siromašan.

Voljela bih da barem jednom u životu osjetim da je tata baš ponosan sa mnom, ali ne vjerujem da će se to ikada desiti.

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]