Kako izabrati KVALITETNU, ZDRAVU I SLATKU LUBENICU: Samo jednim trikom do savršene lubenice

lubenica1

 

Najbolji način na koji znate da je lubenica dovoljno zrela i slatka jeste da pogledate dno lubenice koje treba da ima što žućkastiju boju. Ovo je dio gdje je lubenica položena na tlo, dok sazrijeva na suncu. Ovaj dio bi trebao biti tamniji, žućkastiji. Ako je blijeda ili ne postoji, onda je dinja koja nije dovoljno sazrila a samim time nije ni dovoljno slatka.

Ljepota je važna prilikom biranja lubenice.

Trebala bi izgledati čvrsto i simetrično lubenice bez pukotina ili mekih dijelova kore.

Bez obzira koji su razlozi za štetu na vanjski dio ploda, oni su također prenose unutra. Nepravilnosti se javljaju tijekom vegetacije zbog nedostatka vode ili pretjeranog izlaganja suncu.

Ukoliko kucnete u lubenicu, trebate osjetiti deblju koru, što je tvrđa to je bolja, kao i tupi šuplji zvuk, tada je lubenica prava.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]