KAKO OČISTITI KUHINJU OD MASNIH MRLJA?

Masne mrlje katkad nisu odmah vidljive na kuhinjskim elementima, no ako se redovito ne uklanjaju, s vremenom ih je vrlo teško ukloniti, u nekim slučajevima mogu uništiti drvo i lak. Upravo zbog osjetljivosti drva nije moguće upotrebljavati sredstva koja invazivno uklanjanju masnoće, jer vrlo lako mogu ukloniti i boju. Također, nije preporučljivo upotrebljavati oštre spužvice za ribanje, jer jednako mogu oštetiti površine.

Naravno, za sve postoji rješenje, no katkad ćete se morati potruditi da pronađete ono pravo. Pokušajte pronaći svoju novu formulu za čistu kuhinju, bez velikih troškova i mnogo muke koja možda neće dati željene rezultate.
1. način – blaga otopina

Dvije žlice deterdženta za suđe pomiješajte s 4 decilitra tople vode. Uzmite čistu krpu i njome prebrišite kuhinju. Isperite površine drugom čistom krpom i toplom vodom, te prebrišite suhom krpom dok površina ne bude suha.
2. način – jača otopina

Ako sama otopina s deterdžentom nije dovoljno jaka, u nju stavite dva decilitra octa. Postupak ponovite.
3. način – ribanje
Ako trebate izribati određena mjesta, pokušajte na način da na čistu mokru krpu stavite malo sode bikarbone i njome uklonite masnoće. Nakon toga područje prebrišite čistom mokrom krpom i vodom.
4. način – Boraks (najjača otopina)

Jedno starinsko i vrlo efektivno sredstvo za čišćenje je Boraks, koji se može kupiti u poljoprivrednoj apoteci i trgovinama s bojama i lakovima, a vrlo je jeftin. Njega stavite u otopinu deterdženta za suđe, octa i vode i to pola šalice. Ponovite brisanje krpom, isperite drugom čistom krpom i vodom.
5. način – sjajni finiš
Ako želite da se kuhinjski elementi posebno sjaje, prebrišite ih manjom količinom ulja od naranče ili limuna, ili pak voskom za drvene površine.

Releated

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]

Utrljati Na Bilo Koji Ožiljak, Bore Ili Mrlje Na Vašoj Koži I Gledajte Kako Sve Nestaje U Samo Nekoliko Minuta

Glavni sastojak ovog nevjerojatnog rješenja je med, slatki prirodni nektar proizveden od strane pčela koji će poticati protok u vašoj koži i poboljšati vašu kožu, osim raznih drugih zdravstvenih prednosti koje mogu poboljšati opće zdravlje. Maska za lice može se koristiti protiv akni, fleka i ožiljaka na licu i može se lako pripremiti. Evo kako: […]