KAKO OTKRITI LAŽNI MED: Koristite ovaj jednostavan trik sa šibicom!

Najbolje što priroda može učiniti i istovremeno najzdravije je med. On ima puno zdravstvenih prednosti i koristi se za različite svrhe.

 

Med je super za kosu i kožu, kao i zdravlje općenito. On ima čaroban okus i popularan je kod svih dobnih skupina, djece i odraslih.

Međutim zbog skupe cijene na tržištu se nalazi i med koji nije organski, sa hemikalijama u njemu. Dokazano je da je 76% meda na tržištu je ispunjeno hemikalijama.

Takav med se često prodaje u supermarketima, tako da bi trebao naučiti kako ga prepoznati:

– Dodajte malo kapi joda u čaši vode i dodati malo meda. Ako se vaš med pretvori u plavu boju onda je u kombinaciji sa kukuruznim škrobom.

– Dodajte nekoliko kapi octa u mješavinu vode s medom. Ako vidite pjenu, vaš med sadrži gipsa.

– Spalite med s fosforom ili šibicom, a ako se zapali, to je čist med.

– Stavite kašiku meda u čašu vode. U slučaju da se med ne otapa, onda je prirodan i kvalitetan. Lažni med ili nekvalitetni med otapa se u vodi.

Podijelite ovo sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni naučili da prepoznaju razliku između organskog i lažnog meda kojeg nam poturaju!

Izvor: megagiga.info

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]