KAKO VRATITI BJELINU KUĆNIM APARATIMA?

Čićenje-kuća

Svako od nas, posebno žene, ne voli kada nam kućna bela tehnika, dobije žućkastu boju. Isto važi i za stare crt televizore i monitore, kućišta kompjutera, tastature… pogledate oko sebe, a sve ima neku žutu boju i nije vam jasno kako se to desilo kad redovno brišete prašinu. Kako i zašto se desilo, nije bitno, važno je da postoji jedan stari trik ili recept, ko ga kako nazove ,koji rešava ovaj problem. Isključite uređaj iz struje, sklonite sve sa njega, ako je moguće pomerite ga od zida, ili ako su u pitanju televizori i monitori, premestite na sto na kom će te obaviti detaljnu operaciju čišćenja i izbeljivanje.

Potrebno je uređaj ,pre procesa izbeljivanja, obrisati od prašine. to možete uraditi praškom ili vlažnom krpom, potrudi te se da obrišete sve delove prašine kako bi ste videli na kojim mestima ima najviše žutila Uzmite pumpicu u koju ste prethodno sipali sirće, može razblaženo u razmeri 1:10, ili čisto, ako mislite da je previše žuto. Poprskajte pumpicom ceo uređaj, osim delova koji idu u struju, ili u slučaju tv i monitora, onaj deo gde tečnost može ući u unutrašnjost aparata.
Uzmite čist sundjer i prebrišite uređaj, možete koristiti i onu zelenu stranu ,ne bojite se da će izgrebati ili oštetiti, čak i ako su u pitanju aparati koji su ofarbani u ovu modernu inox boju.

Ostavite da deluje 30 minuta, zatim vlažnim sunđerom obrišite uređaj, i odmah posušite pamučnom krpom. Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, postupak možete ponoviti odmah ,s tim što morate ostaviti da deluje duže, ili razmisliti o alternativi, a to je da umesto sirćeta koristite limun, isečen na pola, kojim ćete premazati ceo uređaj, ili umesto sirćeta, u pumpicu sipati snežnik, razblažen u razmeri 1:10. snežnik obavezno razblažite, da ne bi oštetili ruke, ili koristite rukavice.

Releated

HURMAŠICE.. TOPE SE U USTIMA

SASTOJCI:2 čaše (od 2dcl) ulja1 čaša vode700 gr glatkog brašna1 kesica praška za pecivo 2 čaše(od 2 dcl) šećera1,5 čaša vode2 kriške limunakesica vanilije PRIPREMA:U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.Nakon 20godina mučenja sa glavoboljama […]

PITA SA TIKVICAMA…Preporucujem da isprobate jer je zaista odlicna..

Sastojcioko 800 gr mekoga brasnakasika solikasika maslinova uljatople vode po potrebiza nadjev1 kg mladih tikvica3 kom jajakasika soli2-3 kasike kisele pavlakecrni biber na vrh nozabeli biber na vrh nozai jos120 gr masla120 ml ulja PripremaU prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve […]