KRASTAVČIĆI KORNIŠONI! LAKA I BRZA PRIPREMA, A UVEK USPE..

SASTOJCI
10 kg kornišona
oko 5-6 l vrele vode za prelivanje
5 l vode za presolac
2 čaše od 2 dl soli
1 čaša od 2 dl šećera
1,9 dl esencije
10 gr vinobrana
10 gr konzervansa
10 gr bibera u zrnu

 

PRIPREMA
1.
Krastavčiće dobro oprati pod mlazom vode svaki pojedinačno, pa ih preliti proključalom vodom. Prekriti ih stolnjakom i ostaviti do sutradan da se ohlade.
2.
Staviti vodu za presolac da provri, dodati so, šećer, esenciju, vinobran, konzervans i biber u zrnu. Ostaviti i presolac do sutradan da se ohladi.
3.
Sutradan iz krastavčića iscediti vodu u kojoj su se ohladili.
4

 

U čiste tegle (koje mogu da se zatvore poklopcima) napakovati krastavčiće tako da ostane što manje šupljina. Pri utiskivanju voditi računa da se ne oštete krastavčići, a ako se to dogodi, oštećene izvaditi iz tegle. U svaku teglu staviti plastični pritiskivač, da se ne bi podigli na površinu.
5.
Kada su svi krastavčići spakovani u tegle (od 10 kg se dobije 20 klasičnih tegli), svaku teglu nalivati hladnim presolcem, vodeći računa da u svakoj tegli bude po par zrna bibera. Sačuvati višak presolca za eventualno dopunjavanje tegli.
6.

Ostaviti tegle da odstoje do sutradan, pa dopuniti presolac ako je to potrebno.
7.
Tegle dobro zatvoriti odgovarajućim poklopcima i smestiti u ostavu. Ovako pripremljeni krastavčići mogu i 3 godine da ostanu očuvani.

Releated

HURMAŠICE.. TOPE SE U USTIMA

SASTOJCI:2 čaše (od 2dcl) ulja1 čaša vode700 gr glatkog brašna1 kesica praška za pecivo 2 čaše(od 2 dcl) šećera1,5 čaša vode2 kriške limunakesica vanilije PRIPREMA:U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.Nakon 20godina mučenja sa glavoboljama […]

PITA SA TIKVICAMA…Preporucujem da isprobate jer je zaista odlicna..

Sastojcioko 800 gr mekoga brasnakasika solikasika maslinova uljatople vode po potrebiza nadjev1 kg mladih tikvica3 kom jajakasika soli2-3 kasike kisele pavlakecrni biber na vrh nozabeli biber na vrh nozai jos120 gr masla120 ml ulja PripremaU prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve […]