KUĆNI TEST OD 10 SEKUNDI: Uradite ovo svako jutro i otkrijte da li IMATE CORONA VIRUS!

Tajvanski stručnjaci predlažu da sami obavite jednostavnu kontrolu svakog jutra i otkrijete da li imate simptome obične prehlade ili ste eventualno zaraženi koronavirusom.
Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako to možete da uradite bez kašljanja, gušenja ili lošeg osjećaja, nemate fibrozu u plućima, što je osnovni pokazatelj da nema infekcije.

Čak i ako virus uđe u usta, pitka voda ili druga tečnost će ga preneti kroz jednjak do stomaka. Tamo će stomačne kiseline ubiti virus. Ako ne pijete dovoljno vode redovno, virus može ući u dušnik i dalje u pluća.
Organizam zaražen koronom, dok je bolest u početnoj fazi, ne mora da pokaže znake infekcije nekoliko dana. Najnovija informacija je da period inkubacije može biti i do 28 dana prije pojave simptoma korona virusa.

U trenutku kada osoba već ima temperaturu i kašlje, može biti prekasno za odlazak u bolnicu.
Prvo će biti zaraženo ždrijelo, a zatim ćete osetiti da vam je suvo grlo i ti simptomi će trajati 3-4 dana.
Virus će se nakon tog perioda spojiti s nazalnom tečnošću, prodrijeti u dušnik i ući u pluća prouzrokujući Vuhan pneumoniju. Ovaj stadijum traje 5-6 dana.
Upala pluća, visoka temperatura i otežano disanje siptomi su zaraženosti virusom KOVID-19. Nos će vam biti zapušen tako da ćete imati osjećaj kao da se davite. Važno je da odmah potražite ljekarsku pomoć ako imate ove simptome.
Ako prehlađenoj osobi curi nos i boli je grlo, nije zaražena virusom korone, jer pneumonija (upala pluća) daje suhi kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način da ga otkrijete.

Releated

BOLJI OD HEMIJE: Ovo je najstariji PRIRODNI LIJEK za astmu, upalu pluća, srce, išijas i nesanicu!

Postoje mnogi prirodni proizvodi koji mogu pomoći za razne zdravstvene uvjete. Stoga vam predstavljamo jedan kućni recept koji svojim ljekovitim svojstvima uspješno pomaže u uklanjanju mnogih bolesti. Sastojci: 500ml mlijeka, koristite samo mlijeko niske masnoće 2 male kašike smeđeg šećera 10 čena bijelog luka, oguljenih i sjeckanih 250ml vode Priprema: Staviti mlijeko, vodu i luk […]