Mama i sin (1) PALI sa 9 METARA VISINE – Ono što je uradila ŠOKIRALO je čak i policiju!

 

Dženifer Dankan i njen siscreenshot_from_2016-06-22_180230-640x348n, Danijel, koji ima nepunih godinu dana, odnosno 8 mjeseci su upali u manju saobraćajnu nesreću.

Majka i sin su bili na mostu, kada je Dženifer u njenoj svakodnevnoj rutini željela da ostavi Danijela u vrtiću, na putu do njenog posla, piše “Srbija danas“…

Međutim, manji udes na mostu je imao veće posljedice po njih nego što je iko mogao da očekuje.

Misleći da je sigurna od automobila koji prolaze, Dženifer je, sa sinom, stala iza automobila koji je bio parkiran ispred mjestanesreće. Međutim, jedan automobil je, pri većoj brzini, udario u taj parkirani auto i od siline udarca, bacio Dženifer i Danijela sa mosta.

Držeći sina čvrsto u naručju, Dženifer je uradila sve što je mogla kako bi Danijela što više zaštitila od udarca u asfalt, sa visine od 9 metara.

Zadivljujuće, uspjela je toliko dobro da ga zaštiti, da je Danijel prošao samo sa ogrebotinom. Međutim, mama je prošla sa težim posljedicama. Njena noga je bila posječena ispod koljena i u bolnici su odlučili da moraju da je amputiraju.

m-1

Osim ozbiljne povrede noge, Dženifer je polomila i karlicu, što je rezultiralo velikim brojem operacija, kojima je morala da se podvrgne, ne bi li se oporavila od nesreće.

Njen put oporavka je dug, ali ovaj herojski čin, u kome je uspjela da spasi život svog djeteta, a zadivljujuće, i njen život, je šokirao policiju i javnost i oduševio sve do kojih je priča ove hrabre majke stigla.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]