MEDENI OBLOG – LEČI JAK KAŠALJ ZA JEDNO VEČE!

f0662cU osnovi ovog lečenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi za lečenje bolesti respiratornog trakta.
Med poseduje visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti šlajm koji je praćen jakim napadima kašlja.
Oblog na bazi meda je odlično sredstvo koji eliminiše jak kašalj, bukvalno za jedno veče. Preporučuje se kako za decu, tako i za odrasle.
Da biste pripremili medeni oblog biće vam potrebno:
med, brašno, biljno ulje, gaza, salveta i flaster.

Kako se priprema:

Pomešajte brašno sa manjom količinom meda, tako da dobijete smesu za oblog.
Smesa ne treba da se lepi za ruke. Možete dodati malo ulja i ponovo uvaljati oblog u brašno.
Stavite smesu na salvetu, umotajte u gazu.
Pričvrstite je na grudi ili leđa, pomoću flastera. Posle obucite detetu pidžamu.
Obratite pažnju da oblog ne stavite na područje srca.
Ostavite oblog na detetu 2-3 sata, najbolje je kada spava, odrasli ga mogu držati celu noć. Za odrasle, za pojačan efekat možete dodati malo slačice u prahu.
Za ovo vreme dešava se aktivno znojenje, moguće je da i posteljina postane mokra. Zato na čaršav stavite još neku zaštitu.
Takvi medeni oblozi imaju dobro antiflamantorno delovanje i blagi efekat zagrevanja. Vidljivi pozitivni rezultati javiće se u početnom stadijumu bolesti, koja prolazi bez komplikacija.

Tretman možete ponovite nekoliko dana zaredom, ali, već nakon prvog puta, primećuje se znatno olakšanje.
Kada se koriste medeni oblozi.
Kod kašlja, medeni oblozi mogu se primenjivati kod dece starije od 6 meseci. Dete ne sme imati kožna oboljenja i povrede na koži.
Treba obratiti pažnju da dete nema alergiju na pčelinje proizvode. Proverićete tako što ćete staviti manju količinu meda na telo deteta. Ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, i u ovom slučaju, medeni oblozi su kontraindikovani. Takođe se ne preporučuju ako je temperatura deteta viša od 37 stepeni.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]