Mozgalica Za Genijalce Koja Je Svima Zadala Glavobolje

Da li će i vas namučiti? Provjerite. Na internetu možemo pronaći brojne mozgalice koje su veoma interesantne. U našim člancima smo često donosili rane mozgalice za koje vjerujemo da su vas zabavile. Pored toga što vas zabave, one potaknu na razmišljanje.

To nam je potrebno. Neke mozgalice su jednostavne, a neke malo teže. Neke nas baš znaju namučiti i mali broj ljudi uspije tačno odgovoriti. Kakvi ste vi u njihovom rješavanju? Ovdje vam donosimo jednu mozgalicu koja je mnoge namučila. Pogledajte o čemu je riječ:

Ovdje možete vidjeti tri slike na kojima se nalaze muškarac i dijete. Ono što treba da uradite jeste da odgonetnete na kojoj slici se nalazi čovjek koji otima dijete. Obratite pažnju, posebno na detalje. Da li znate koji je tačan odgovor?

Ukoliko niste sigurni, pogledajte dole šta je tačan odgovor:

Na slikama označenim pod slovima B i C, vidimo da dječak drži ruku čovjeku, ali na A slici je obrnuto. To znači da je na A slici otmičar. Šta kažete na ovo? Da li ste znali koji je tačan odgovor ili ne?

Releated

BOLJE SIGURNO NISTE PROBALI, FANTASTIČNA IDEJA ZA DORUČAK

SASTOJCI:5-6 kom palačinka slanihza nadjev:30 dag svježeg sira2-3 žlice vrhnja 2 jaja1 zelena paprikana vrh noža kurkumeza preljev:15 -20 dag sira Gauda3 dl vrhnja PRIPREMA:Ispeći klasične palačinke ali – slane. Izmiješati sir sa vrhnjem i jajima te začiniti solju.Papriku narezati na male kockice. Smjesi sira, vrhnja i jaja dodati narezanu papriku i kurkumu pa sve […]

KREMASTE ČOKOLADNE KOCKE: KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA

SASTOJCI:Biskvit:3 jaja,150 g šećera,50 ml ulja,100 ml mlijeka,100 g čokolade,70 g brašna,1 prašak za pecivo,100 g mljevenih lješnjaka Krema:400 ml mlijeka,1 puding od čokolade,60 g šećera,100 g čokolade,50 ml jake crne kafe,250 g maslacaGlazura:20 g maslaca,100 g čokolade PRIPREMA:Biskvit:Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo […]