NAJLJEKOVITIJI SOK: Izvlači iz depresije i otklanja bolove!

Odavno je poznato da su upravo antioksidansi glavne tvari koje ometaju i reguliraju rast slobodnih radikala u ljudskom tijelu, a upravo takvi slobodno radikali mogu dovesti do mnogih bolesti pa tako i raka.

 

Kurkuma se s razlogom spominje kao kraljica začina, a u Indiji se malo koje jelo može zamisliti bez nje. Osim što se koristi kao dodatak jelima, kurkuma je neizostavan dio raznih ljekovitih pripravaka koji zaista povoljno utječu na zdravlje. Riječ je o začinu koji sadrži više od 300 antioksidansa, a samim tim je pravi lijek.

 

Donosimo recept za sok koji možete napraviti od kurkume u prahu, ali i od sirove kurkume u korijenu, po želji.

Riječ je o multinapitku koji djeluje kao analgetik sa protuupalnim svojstvima, ali nosi i brojne druge dobrobiti za zdravlje.

Najzdraviji sok – recept

Sastojci:
1 žlica kurkume u prahu
1 komad đumbira (oko 5 cm)
5 mrkvi
2 limuna
1 naranča
1 krastavac

Priprema:
Uklonite koru s limuna i naranče, kao i s đumbira i mrkve. Sve sastojke izmiksajte u blenderu ili mikserom, a po želji dodajte led i poslužite kao napitak. Najbolje ga je piti ujutro, pola sata prije doručka.
Ljekovite prednosti ovog lijek – soka

Artritis

 

Sok od kurkume uspješno ublažava upale izazvane artritis. Kurkumin, jedan od antioksidansa prisutnih u kurkumi, u razrijeđenom obliku postaje aktivan i može ublažiti ukočenost i otekline zglobova.

Depresija i demencija

Američki znanstvenici su dokazali da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka depresije i demencije te ublažiti simptome depresije i demencije.

Releated