NE TUŠIRATE SE SVAKI DAN, NE PERETE KOSU REDOVNO? EVO ŠTA RADITE SVOME TIJELU!

tusiranje_1343647786_670x0

Sigurno vam se nekad desilo da vas prosto mrzi da odete da se istuširate. Žene često preskoče i pranje kose – vežu rep ili punđu i ništa se ne vidi, jer se prvenstveno osvrću na estetsku stranu.
Kada se umorni vratite iz izlaska u pola noći, skidanje šminke je nešto što proklinjete, uključujući i sebe zašto ste je uopšte stavili.
Ali, stručnjaci su objasnili šta može da vam se dogodi ukoliko preskočite sve navedeno
– Ako posle treninga ili kada se oznojite dugo ostanete u znojavim stvarima, može doći do ozbiljnih iritacija kože, kao i pojave modrica i ogrebotina – eto odakle pojave na koži za koje se ne sećate kad ste ih dobili – kaže doktorka Holi Filips.

Ona ističe da to može dovesti i do razvoja gljivičnih i bakterijskih infekcija. Ukoliko nekad baš nemate vremena da se istuširate, obavezno se presvucite!
Jedno istraživanje došlo je do poražavajućih rezultata – četiri od pet žena se ne tušira svaki dan! To nikako nije dobro za kožu, zato poslušajte savete doktorke Holi Filips. Kada je reč o treniranju, ona savetuje da nikada ne preskačete kupanje, ali šta je sa kosom?
– Ako ne operete kosu svaka dva ili tri dana, na njoj će se neizbežno nagomilati masnoća i prljavština – kaže stilista Džordž Rajlender i dodaje da takva kosa obavezno poprimi neprijatan miris i ružan izgled.
Da li ste znali da preskakanje pranja kose izaziva njeno mršenje i brže cvetanje krajeva?
Prihvatljivo vreme između pranja kose svakako je individualno i zavisi od tipa kose, ali sve preko 5 dana je mnogo. Sa druge strane, ako zaspite sa šminkom ponekad, to neće imati velike štetne posledice, izuzev nagomilavanja mrtvih ćelija kože – objašnjava Adrijana Martino, doktor estetske i laserske hirurgije.

– Ako to praktikujete spavanje sa šminkom malo češće, pogotovo stalno, nemojte se začuditi ukoliko vam koža pre vremena ostari. To se dešava jer zbog šminke koža ne može da se oporavi i izgradi nove ćelije, a odbaci mrtve, usled čega se pojavljuju bore i koža postaje tamnija – istakla je ona.
Noću se koža aktivno obnavlja, a ako joj tada zatvorite pore, vrlo verovatno ćete uskoro primetiti mitisere i gnojne bubuljice. Maskara vam možda ne izgleda opasno, jer se nanosi samo na trepavice, ali spavanje sa njom ima užasne posledice – možete ostati bez trepavica

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]