(ne)moguće: Ovo je 7 dokaza da vas vaša svekrva voli!

Odnos nevjesta – svekrva možda je i jedan od najizazovnijih odnosa, koji testira toleranciju i razumijevanje s obje strane. Odnos koji nerijetko završava pogrešno protumačenim izjavama, povrijeđenošću i svađama, često je pun i “dobronamjernih” savjeta, malih packi, rivalstva.

I koliko god se trudili da odnos uspije ova kompleksan veza kod mnogih je često puna uspona i padova. Na sreću u nekim slučajevima taj odnos teče poprilično glatko s puno uvažavanja, odobravanja i ljubavi.

Svekrve su često etiketirane kao nametljive i zahtjevne, nevjeste kao “površne”, nevješte, “nesposobne”. Ipak koliko god loše zvučalo i koliko god različitih mišljenja na ovu temu imali moramo se složiti da ima i lijepih primjera koji dokazuju da i najkompleksniji odnos uz obostrani trud može uspjeti, piše “Zadovoljna“…

Iako su sve nevjeste vjerovatno prošle razne testove kojih nismo ni bili svjesni neki znakovi odobravanja pokazuju kako smo uspjeli u teškoj zadaći – zadiviti svekra i svekrvu.

Vrlo je jednostavno vidjeti sviđate li im se ili ne. Evo nekih znakova koji otkrivaju njihove simpatije.

  1. Žele vas blizu sebe

Pravila pristojnosti nalažu da vas uljudno pozdrave i popričaju s vama kada dođete u posjet, ali ako vas redovno pozivaju i još pri tome žele komunicirati s vama na dobrom ste putu. Ukoliko vas mama vašeg partnera želi naučiti novi recept, a tata vas zove da s njim pogledate nešto na televiziji vjerovatno im je ugodno s vama u društvu i žele vas pored sebe.

  1. Daruju vas

Ukoliko se sjete vašeg rođendana i za praznike vas daruju nekom lijepom sitnicom, koja još pritom otkriva da su se potrudili i potražili ono što volite to je definitivno dobar znak da ste ih osvojili.

  1. Uvijek ste pozvani

Kada njegova teta ili ujak slave rođendan, njegova vas mama uvijek obavijesti i želi da dođete na zabavu. Očito joj se sviđate i želi vas predstaviti ostatku porodice. Još ako vas uhvati pod ruku smješkajući se sasvim sigurno odobrava izbor svog sina i želi se s vama pohvaliti.

  1. Govore lijepe stvari o vama kada niste prisutni

Ukoliko vam dečko ili neko od ostatka porodice kaže da njegovi mama i tata uvijek pričaju samo najbolje o vama to je sigurno čvrst dokaz da im se sviđate. Govoriti lijepo o nekom koga nema sigurno je znak prihvaćanja i odobravanja.

  1. Uključili su vas i pričaju pred vama i neke svoje tajne

Osjećate se uključeno u njihov porodični život. Podijelili su s vama poneku porodičnu tajnu i još pri tome pričaju o vašoj zajedničkoj budućnosti s njihovim sinom. Ovo bi vam svakako trebalo laskati. Dokazuje da vas prihvaćaju, shvaćaju ozbiljno i odobravaju.

  1. Na vašoj su strani

Toliko ste im se svidjeli i ne žele vas izgubiti pa se itekako trude da njihov miljenik pravilno postupi. Ukoliko vas čuju da se svađate i nakon toga se zauzmu za vas vjerujte da su vas potpuno prihvatili i žele da vaša veza uspije.

  1. Pišu vam poruke i zovu vas

Njegova mama vas ponekad nazove bez očitog razloga, samo kako bi s vama malo popričala. Sjeti vas se i pošalje vam poruku čak i kada nije neka godišnjica ili važan datum. Samo da vam kaže kako je naišla na sniženje ili novi frizerski salon. Ako se ovo događa definitivno u njoj imate saveznika.

Međutim, bez obzira na ove lijepe ili neke druge manje lijepe znakove kada njegovi roditelji vide koliko volite i cijenite njihovog sina svakako bi vas trebali prihvatiti, uvažavati i odobravati. Vrijedi i obratno naravno

Releated

HURMAŠICE.. TOPE SE U USTIMA

SASTOJCI:2 čaše (od 2dcl) ulja1 čaša vode700 gr glatkog brašna1 kesica praška za pecivo 2 čaše(od 2 dcl) šećera1,5 čaša vode2 kriške limunakesica vanilije PRIPREMA:U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.Nakon 20godina mučenja sa glavoboljama […]

PITA SA TIKVICAMA…Preporucujem da isprobate jer je zaista odlicna..

Sastojcioko 800 gr mekoga brasnakasika solikasika maslinova uljatople vode po potrebiza nadjev1 kg mladih tikvica3 kom jajakasika soli2-3 kasike kisele pavlakecrni biber na vrh nozabeli biber na vrh nozai jos120 gr masla120 ml ulja PripremaU prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve […]