NEMOJTE KORISTIT SVOJ MOBITEL DOK GA PUNITE.UPOZORILI SMO VAS!

z.jpg.png.png

 

13-godišnji Gabby Fedro pretrpio neke prilično ozbiljne opekotine nakon punjač iz njenog mobitela pregrejao i dao joj opekotine drugog stepena. Ona je pomoću T-Mobile LG D500 koji je dobila za Božić kad joj otac kaže da je čuo vrištanje iz svoje spavaće sobe. Njena majka je rekao, “Ona je dotrčala niz stepenice nakon što se to dogodilo zgrabio joj vrat. Ona je bila u toliko boli vrištala je histerično. “Ovo nije prvi put da telefon punjače su se pokazale opasno. Većina tih povreda dolaze iz telefona litijum-jonske baterije pregrijavanja i što je dovelo do eksplozije ili opekotine.

U junu 2014. godine, neispravan punjač USB telefon je okrivljen za smrt u Australiji majke-of-dva Sheryl Anne Aldeguer, nakon što je poslao visoku struju kroz njeno tijelo, a ona je nosila slušalice i razgovor na telefon. Isto tako, na telefon je također bio uključen u zidnu utičnicu. Incident je izazvao javnu popustu o jeftini elektronike, i zatraženo Fair Trading da izda upozorenje u odnosu na prodaju neodobrenih USB punjača u New South Wales.

Međutim, ne postoji inherentna ili eksplicitne opasnost u koristeći ispravno mobilni telefon koji se terete za odgovarajuće i ispravno punjenje uređaja. Osim toga, praksa korištenja mobilnih telefona i dok se puni se ponavlja mnogo hiljada puta dnevno širom svijeta bez incidenata ili povreda. To se posebno odnosi na doba kada ljudi koriste svoje pametne telefone stalno i za mnogo više nego samo odluka ili uzimanje telefonske pozive.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]