Neobično je, ali daje fantastične rezultate – Farbanje kose staklom i četkicom!

97403_staklo_650x380-620x330

Tehnika, koju je osmislila profesionalna frizerka Kjara Marviči, razlikuje se od dosadašnjih načina farbanja kose, i od belajž tehnike i od farbanja kose uz pomoć folije. Obe pomenute metode u odnosu na novi način već spadaju u one “klasične”.
Ni Ideja iz koje se rodilo ovo farbanje nije obična.
– Imam u svom stanu sliku koju je pre godinu dana naslikao moj prijatelj i koja na sebi ima mnogo boja. Zaspala sam jedne noći i sanjala sam da su te boje oživele. Kad sam se probudila, pomislila sam kako bi bilo lepo da se te boje nađu na kosi, pa sam počela da razmišljam kako da svoju viziju ostvarim- rekla je Kjara.
Marviči kaže da je sam proces farbanja poput slikanja na platnu. Odvija se u nekoliko koraka. Prvi korak je sledeći: nabavite staklenu ploču i na nju nanesite boje po izboru. To mogu da budu umereni tonovi, ali i oni upečatljiviji. Na staklu četkicom i farbom možete da napravite različite oblike, od ravnih linija do krugova.
Posle nanošenja farbe na staklo stavite pramen kose, tako ćete obojiti njen unutrašnji deo. Potom četkicom pritisnite kosu i prelazite njome preko pramenova kako bi se farba prenela i na spoljašnje strane. Važno je da znate da se oblici koji ste nacrtali na staklu ne prenose na kosu u indentičnom obliku već samo doprinose bogatstvu kolorita.
Kad završite sa farbanjem jednog pramenova, staklo i četkicu prenosite na drugi deo kose.
Nova tehnika štedi i vaše vreme. U zavisnosti od farbe koju koristite, ovaj proces najduže traje 45 minuta, a najčešće je za njega potrebno izdvojiti od pet do 30 minuta. Za frizuru sa fotografije Kjari je bilo potrebno 15 minuta.
Belajž tehnika i tehnika farbanja folijom zahtevaju od 45 minuta do sat vremena.
Kjara Marviči u svom salonu već koristi novu tehniku, a podučava i kolege kako da je koriste.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]