NEVEROVATNA ISPOVEST BOSANKE (36): Udata sam za Arapina, druga sam mu žena. OVAKO IZGLEDA NAŠ BRAK!

 

 

Tridesetšestogodišnja Sarajka, koja iz prvog braka ima dvoje dece, postala je druga supruga jednom Arapu.
Ona pojašnjava da se oko dva meseca, putem telefona i videoporuka, upoznavala s njegovim načinom života i običajima. Njen otac je dao pristanak za sklapanje braka i venčali su se u Sarajevu.
„Pristala sam svesno na takvu vrstu braka. Venčani smo pred Allahom“, kaže Sarajka.U Islamskoj zajednici u BiH navode da nemaju podataka o ovoj pojavi.
Ukoliko bi eventualno neko obavio takvo venčanje, bio bi disciplinski odgovoran, jer bi to značilo kršenje procedura koje postoje unutar Islamske zajednice.

Naime, pre obavljanja šerijatskog, u BiH je potrebno obaviti opštinsko venčanje, koje se radi u skladu sa Porodičnim zakonom. Prema tom zakonu, nije moguća poligamija – da jedan muž ima više od jedne supruge.

Pristajući na brak sa Arapom, Sarajka je, kako kaže, bila svesna da muž neće s njom biti svaki dan. Pojašnjava da on dolazi u BiH skoro svaki mesec, i to zavisi o obimu posla koji radi u svojoj državi ili u BiH.

 

Što se tiče mog muža, on je jedna duša od čoveka. Svaki dan se čujemo i vidimo preko tih videopoziva. Meni ne nedostaje tih lepih reči i upućivanja poljubaca“, priča Sarajka, ističući da je u potpunosti osetila njegovo poštovanje i ljubav.

 

Prema rečima Sarajke, vreme dok joj muž nije u BiH koristi da bude s decom, odmori se psihički i jednostavno „za sebe“.

„Kad je on tu, ja uživam, hodam…“, kaže ona.
Ženama koje se udaju za Arape ona savetuje da moraju prihvatiti da im muževi neće biti tu konstantno, jer su već oženjeni, imaju decu i posao u drugim državama.

„Ako je žena pristala da deli muža s drugom ženom, mora prihvatiti uslove koje nosi takav brak“, napominje ona.

Prilikom sklapanja braka sa Arapom, Sarajka je dobila mehr (određena imovina ili iznos koji suprug daje ako dođe do razvoda).

Uz to, naglašava, svaki joj mesec daje određeni iznos kako bi mogla izdržavati sebe i decu, kao i za druge troškove.

Ona tvrdi da poznaje još dvadesetak žena koje su postale druge, a jedna i treća žena Arapu.“Pretežno, oni traže žene koje su razvedene i imaju decu, da im obezbede neku budućnost. Njima nije u interesu da imaju decu s tim ženama, mada ima i takvih slučajeva“, kaže ona.

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]