NIKAD SE LAKŠE NISAM RIJEŠILA PROBLEMA: Ovaj moćni čaj je najbolji lijek za natečene noge!

Otečenost na nogama, također poznata kao edem, odnosno zadržavanje tekućine u tijelu, uzrokuje veliku bol, a može biti rezultat:

PMS-a
Trudnoće
Slabe cirkulacije
Prekomjerne konzumacije prerađene hrane i hrane sa puno soli
Sjedilačkog načina života ili boravka u istom položaju
Nuspojave određenih lijekova
U slučaju povremene otekline, možete imati puno koristi od upotrebe biljnih i prirodnih lijekova koji će vas osloboditi od viška tekućine i uspješno smanjiti otekline. Jedan od tih izuzetno efikasnih prirodnih lijekova je peršun, koji je bio korišten od strane samog Hipokrata.

Ime peršuna je spoj dvije grčke riječi: “petrose”, što znači stijena jer često može rasti na stjenovitim područjima i kamenih zidova; i “selen”, koji je drevni naziv za celer.

Studije pokazuju da njegova potrošnja može spriječiti brojne bolesti kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi s urinarnom traktu, probavne smetnje, a može biti vrlo koristan jer može pomoći kod bronhitisa, poboljšava disanje, smanjuje krvni pritisak i pospješuje zdravlje kostiju.

Studija provedena u Brazilu 2009. godine je potvrdila da ova fantastična biljka povećava urinarni protok i smanjuje krvni pritisak u isto vrijeme.

 

Dr. John R. Christopher, američki najpoznatiji travar, sugeriše da bi trebali konzumirati dvije litre peršunovog čaja na dnevnoj bazi kako bi se dobili najbolji rezultati u liječenju edema.

Za maksimalne rezultate, trebali biste konzumirati čaj dok je topao.

Osim konzumiranja ovog čaja, trebali biste probati druge metode kako bi se smanjila oteklina. Naime, redovno napravite neke vježbe nogu kako bi se podstakla tekućina iz nogu da ide prema srcu. Također, za vrijeme ležanja, podići noge na jastucima na visini iznad srca.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]