Nova dijeta zaludjela svijet: .. Jedete BUKVALNO šta god hoćete, a kilogrami se samo tope

24_top_dijetna_savjeta_nemoj_gladovati_vec_promijeni_navike_504x335_20130938_20130923154130_c9d36db020d7558fc5f0b24e7142191a600x400-600x330

Nakon hrono ishrane, koja vam omogućava da smršate jedući slaninu i čvarke, stiže nešto još primamljivije – dijeta zvana ‘isprekidani post’ koja vam dozvoljava da jedete baš sve.

Čak i slatkiše, bijeli hljeb i ostale ‘nevaljale’ stvari. Pitate se u čemu je caka? E pa – smijete da jedete samo osam sati u toku dana. Preostalih 16 gladujete.

Ako ste pokušali sve moguće dijete, ali ni jedna nije uspjela da vam dovede liniju do savršenstva, korisnici Instagrama bi vam vjerovatno lexington code preporučili ovaj novi plan ishrane, koji je zaludio svijet. Isprekidani post (ili isprekidano gladovanje) podrazumjeva da imate prozor od osam sati u toku dana u kojem smijete da jedete šta god vam se jede – meso, krompir, slatkiše, paste, picu, povrće ili možete slučajno da se prevarite pa pojedete neku voćku.
Ali kad prođe tih osam sati (a vi sami birate kojih će to osam sati biti u toku dana) počinje 16 sati gladovanja. U prevodu, ako ste odlučili da ćete jesti od 12 do 20 časova, sljedeći obrok ćete imati tek sutradan u podne.

Naučnici su već stigli da se pozabave istraživanjem novog plana za mršavljenje (vjerovatno u pauzama u traženju lijeka za rak i sidu) pa su zaključili da ovo vjerovatno funkcioniše jer je naš organizam tako isprogramiran. Naime, u davna vremena naši preci nisu imali hranu baš kad god bi poželjeli, pa su vjerovatno i oni imali samo određeni prozor vremena u kojem su jeli.

Iako danas živimo znatno drugačije nego pećinski ljudi, naša tijela se nisu toliko promjenila.
Iako u ovoj dijeti nema zabranjenih namirnica, ukoliko želite da se rezultati vide brže i bolje, trebalo bi da se potrudite da ipak jedete zdravije stvari. Sudeći po slikama sa Instagrama, ljudi jedu bukvalno sve, a dijeta ipak daje rezultate!

Izvor: 24sata.rs

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]