Obavezno počnite da ZAMRZAVATE LIMUN, a razlog bi vas mogao iznenaditi!

zaledjeni-limun

 

Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preventivno i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.

 

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru.

Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

Osim antikancerogenog djelovanja, cio limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, djeluje kao antidepresiv, i odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom ukusu, posebno kori:

Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cio, a možete i na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte.

Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.

Ono što ćete doživjeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati, a tijelo zahvaljivati – zdravljem!

Izvor: atma.hr

 

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]