Obavezno počnite da ZAMRZAVATE LIMUN, a razlog bi vas mogao iznenaditi!

zaledjeni-limun

 

Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preventivno i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.

 

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru.

Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

Osim antikancerogenog djelovanja, cio limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, djeluje kao antidepresiv, i odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom ukusu, posebno kori:

Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cio, a možete i na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte.

Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.

Ono što ćete doživjeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati, a tijelo zahvaljivati – zdravljem!

Izvor: atma.hr

 

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]