ODJEĆA VAM NAKON PRANJA IZGLEDA “IZNOSANA”: UBACITE U MAŠINU OVAJ ZAČIN PRILIKOM PRANJA

fe

Odjeća vremenom gubi na boji, na mekoći, jednostavno na kvalitetu, pa tako, čak i kada je odjeća cijela, dosadi nam jer izgleda iznosano i neuredno i otrcano nakon pranja.

Sve što vam treba je mala kašičica bibera pomiješana sa praškom za veš, koji ne mora imati jačinu pranja niti biti skup.
Niti će odjeća izblijediti, niti će gubiti na kvalitetu, naprotiv, izgledat će kao da ste je tek donijeli iz prodavnice.

Treba da zapatite, ukliko perete veš na preporučen način uz dodavanje biber, perite veš u hladnoj vodi, rezultati će biti vidljivi nakon prvog pranja.

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]