OPREZ: Ovo su sigurni znakovi da vaši BUBREZI slabo rade i nikako ih NE SMETE ignorisati!

Tijelo čovjeka funkcionše samo ako svi organi rade savršeno. Ako neki organ tijela ne funkcionše ispravno, postoje određeni zdravstveni problemi koji će nastati.

 

Sada ćemo vam reći nešto o simptomima i znakovima koji ukazuju na oštećenje bubrega. Bubrezi su vitalni organi koji su odgovorni za eliminaciju otpada. Tako da ako bubrezi ne funkcionišu savršeno, toksini idu da se akumuliraju u tijelu.

Bol donjeg dijela leđa

Jedan od najčešćih znakova oštećenih i nezdravih bubrega je manji bol u leđima. Ova bol se manifestira na jednoj strani na početku, ali nakon nekog vremena, može se osjetiti na obje strane. To je rani znak oštećenja bubrega i ne treba ga zanemariti.

Promjene u urinu

Određene promjene u urinu kao što je čudan miris, tamnija je, smanjena učestalost odlaska na malu nuždu može biti znak oštećenja bubrega. Ako se osjećate bol tijekom mokrenja ili ako mokraća postaje pjenasta morate vidjeti liječnika odmah. Još jedan znak upozorenja je krv u mokraći.

Otekline u više dijelova tijela

Glavna funkcija bubrega je da eliminiše dodatnu tekućinu i otpade iz tijela. Ako bubrezi ne rade ispravno i ne eliminišu taj otpad iz tijela učinkovito, to bi moglo dovesti do oticanja.

Problemi s kožom

Akumulacija otpada u krvi može dovesti do isušenja, teškog svrbeža i osipa, ako bubrezi ne eliminišu otpad iz krvi.

Ovo treba uzeti za ozbiljno, jer je rani pokazatelj oštećenja bubrega. Možete koristiti razne prirodne sastojke, i tematske tretmane za probleme kože, ali to neće riješi osnovni problem.

Još jedna od najvažnijih funkcija bubrega je proizvodnja eritropoetina. To je presudno za proizvodnju crvenih krvnih stanica koje nose kisik. Nedostatak crvenih krvnih stanica može dovesti do nedostatka željeza ili anemije.

Niska razina željeza može učiniti da osoba osjeća hladnoću i također može uzrokovati umor i hroničnu slabost. Kisik je vrlo važno za ljudsko tijelo, a ako se ispravno ne transportira, brojni sistemi pate zbog toga.

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]