Oprez! Ovo su simptomi TUMORA JETRE!

Tumor jetre je opasno i teško oboljenje čiji je uzrok još uvijek nepoznat. U zavisnoti od toga na kojem dijelu organa nastaje, može biti primarni, hepatocelularni ili metastatski.

Najčešći oblik raka jetre je hepatocelularni karcinom, koji počinje u glavnoj vrsti stanica jetre- u hepatocitima, piše “Novi“.

Simpotomi:

Prvi znak karcininoma jetre je bolna i povećana jetra, naročito u bolesnika s cirozom.

Najčešći klinički znakovi su:

-bol koja se javlja u abdomenu (trbušnoj šupljini),

-gubitak tjelesne težine,

– masa koja se palpira u gornjoj desnoj četvrtini abdomena, te

-nejasno pogoršanje prethodno stabilnog stanja pacijenta s cirozom.

Može se pojaviti i povišena tjelesna temperatura i tako oponašati infekciju.

Ponekad prvi znak karcinoma jetre može biti akutni abdomen zbog rupture i krvarenja tumora, a mogu se javiti i poremećaji metabolizma kao što su hipoglikemija (nedostatna razina glukoze u krvi), eritrocitoza (povećani broj crvenih krvnih zrnaca), hiperkalcijemija (povećana razina kalcija), hiperlipidemija (povećana razina masnih tvari u krvi).

Releated

Doktori tvrde da aluminijumska folija liječi bol u leđima i vratu: Evo kako!

SHARE TWEET SHARE EMAIL COMMENTS Osim bolova, aluminijumska folija liječi i postoperativne ožiljke i opekotine Prema tvrdnjama mnogih alternativnih lekara, ali i rezultatima pojedinih medicinskih istraživanja, aluminijumska folija može biti odlična zamena za štetne i skupe lekove Ruski i kineski iscelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju […]

DIJABETIČARI GA POČELI PITI SVAKI DAN: Ovaj čaj reguliše tjelesnu težinu, šećer i još deset bolesti! (RECEPT)

Naučnici tvrde da bi na ovaj način opake bolesti mogle potpuno da se izliječe. Za većinu bolesti postoji prirodna zamjena za lijek, a većina njih krije se u našoj bašti. Danas ćemo se pozabaviti sa ljekovitim svojstvima lišća smokve. Lišće smokve je puno vlakana, minerala, vitamina i antioksidanata, koji mogu popraviti cjelokupno zdravlje Lišće smokve […]