ORGINALNO LAKIRANJE NOKTIJU U VODI – OSLOBODITE MAŠTU I IMATI ĆETE NAJLJEPŠE NOKTE !

Korak 1: Trakama za francuski manikir odvojite vrh nokta i zaštitite nokatnu ploču, pa vrhove prelakirajte jednim slojem belog laka. (0:13)

Korak 2: Oblepite nokte samolepljivom trakom, ostavljajući samo vrhove slobodne. U čašu vode na sobnoj temperaturi, kapajte holografske lakove u željenim bojama, dok se ne napravi 10ak koncentričnih krugova. (1:18)

Korak 3: Čačkalicom povucite jednu liniju po sredini krugova, a zatim nekoliko koje će presecati ovu. Neka budu što bliže jedna drugoj. Umočite nokte tako da pokupe šaru sa površine vode. Uklonite višak laka, pa izvadite prste. Odlepite trake, očistite, ako je lak prešao na kožu. (2:26)

Pogledajte video snimak koji će vam pokazati kako da uradite neobičan manikir – vrhovi noktiju lakirani u vodi !

Kako lakirati pomoću vode

Sledi zanimljivi način lakiranja noktiju uz pomoć vode. Iskreno, naporno je i dugotrajno, ali jako lepo izgleda.

Potrebno je:

1. Čaša sa vodom (staklena ili plastična, nikako keramika i voda mora biti sobne temperature, možda malo i toplija)

2. Papirna traka (zalepiti oko nokta, da se ne zaprljate previše prilikom umakanja prsta u vodu)

3. Dva ili više lakova po Vašoj želji (koristite malo kvalitetnije lakove)

4. Čačkalica ili bilo koji tanji predmet (za uklanjanje viška laka iz čaše i za pravljenje oblika koji želite)

U čašu naspite vodu, u vodu dodajte kap jednog laka (koji se proširi), potom kap drugog laka… uzmete čačkalicu i napravite sebi željeni oblik… umočite nokat, držite par sekundi i vadite ga.

Releated

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]

Utrljati Na Bilo Koji Ožiljak, Bore Ili Mrlje Na Vašoj Koži I Gledajte Kako Sve Nestaje U Samo Nekoliko Minuta

Glavni sastojak ovog nevjerojatnog rješenja je med, slatki prirodni nektar proizveden od strane pčela koji će poticati protok u vašoj koži i poboljšati vašu kožu, osim raznih drugih zdravstvenih prednosti koje mogu poboljšati opće zdravlje. Maska za lice može se koristiti protiv akni, fleka i ožiljaka na licu i može se lako pripremiti. Evo kako: […]