OVE BILJKE NAJVEĆI SU UDARAC MOĆNIM KORPORACIJAMA: Evo šta će Europska unija zabraniti!

z.jpg.png.png.png.png.png.png

Biljke su pravi Božji dar kao i lijek darovan od Boga čovjeku. Svaka biljka na ovom planetu je svrhovita, pomno osmišljena da služi čovjeku i njegovu zdravlju. Naravno, to ne odgovara farmaceutskoj industriji kojoj je cilj bolestan, a ne zdrav čovjek. Jer ti ljudi zarađuju na bolesnima a ne na zdravim ljudima.

Mnogi ne znaju da je Hrvatska ulaskom u Europsku uniju pristala zabraniti ljekovito bilje po europskim zakonima. Tako su zabranjene mnoge biljke, prirodni lijekovi protiv depresije, raka, upala, kožnih bolesti, migrena i svih ostalih tegoba na kojima farmaceutska industrija u svijetu masno zarađuje.

Evo popisa u Hrvatskoj zabranjenog bilja koje je do ulaska Hrvatske u EU bilo dopušteno:

bršljan
gavez
glog
gospina trava
hrast
imela
maćuhica
medvjetka
orahov list
pelin
podbjel
preslica
rosopas
sena
sikavica
valerijana
i mnoge druge

A kako se sada čini, najveći udarac farmaceutskoj industriji, ali i moćnim korporacijama izazvala je zapravo kopriva. Dijelom zato što je kopriva jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu. Naime, svi dijelovi koprive stabljika, lišće, korijen i cvijet imaju ljekovita svojstva. Švedski znanstvenik Abbe Kuenzle tvrdi, da bi kopriva odavno nestala sa lica zemlje, ako ne bi imala žalce. Životinje i insekti bi ju odavno pojeli.

“Jednom sam dao savjet majci sedmero djece, koja je od svog zadnjeg poroda patila od glavobolje i ekcema, da pije čaj od koprive. U kratkom vremenu riješila se ekcema i glavobolje. Pošto ekcem ima unutarnji razlog, treba ga liječiti uzimajući trave koje čiste krv”, govori Kuenzle i dodaje:

“Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi. Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma. U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd.

Međutim, ono što još više boli je činjenica da se kopriva koristi i kao prirodni insekticid, pesticid ali i kao najbolje jeftino gnojivo za vrt, što je zasmetalo Monsantu i ostalim GMO proizvođačima.

Tko pohvali koprivu – zatvor

Pravu i gotovo zastrašujuću domionaciju korporacije nad ‘zdravim’ čovjekom oslikala je Francuska koja je u potpunosti zabranila koprivu i to pod prijetnjom zatvora. Naime, uz regulativu Europske unije Franzuzima je zabranjeno hvaliti javno koprivu kao i poticati njezinu upotrebu jer u suprotnom kazna je bila i do dvije godine zatvora. Također zabranjeni su bili svi mogući preparati i lijekovi od koprive što je potaklo Francuze na pravu revoluciju – rat za koprivu, koji su mnogi prešutjeli.

I dok se na svim medijima vrte skupo plaćene reklame o pesticidima koji zagađuju vodu i zemlju i samog čovjeka jer kako Svjetska zdravstvena organizacija kaže, dokazano je da umjetni pesticidi moćnih korporacija uzrokuju rak, koprivu se uopće nije smjelo spominjati pod prijetnjom zatvorske kazne, jer ona naprosto urušava GMO tendencije ali i šteti farmaceutskoj industriji. To samo oslikava utjecaj korporacija na europske zakone. Francuzi su nakon nekoliko godina napravili pravi kaos, digli se u bunu i srušili zastrašujući zakon, međutim zabrana ljekovitog bilja na prostorima Europske unije i dalje je na snazi, a da mnogi o tome ne znaju ništa.

Primjerice, Gospina trava je najučinkovitiji prirodni lijek protiv depresije – najbrže rastuće bolesti današnjeg doba i njezina prodaja je sada zabranjena u Hrvatskoj.

Releated

HURMAŠICE.. TOPE SE U USTIMA

SASTOJCI:2 čaše (od 2dcl) ulja1 čaša vode700 gr glatkog brašna1 kesica praška za pecivo 2 čaše(od 2 dcl) šećera1,5 čaša vode2 kriške limunakesica vanilije PRIPREMA:U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.Nakon 20godina mučenja sa glavoboljama […]

PITA SA TIKVICAMA…Preporucujem da isprobate jer je zaista odlicna..

Sastojcioko 800 gr mekoga brasnakasika solikasika maslinova uljatople vode po potrebiza nadjev1 kg mladih tikvica3 kom jajakasika soli2-3 kasike kisele pavlakecrni biber na vrh nozabeli biber na vrh nozai jos120 gr masla120 ml ulja PripremaU prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve […]