POMOĆU OVE PASTE MOŽETE SAMI LEČITI SVOJE ZUBE. STOMATOLOZIMA MOŽETE REĆI – DOVIĐENJA

908160-R3L8T8D-650-newtech_04-1
Revolucionarno otkriće napravio je japanski naučnik Kazaue Jamagaši.
Pomoću njegovog pronalaska – paste za zube – mogu se brzo i bezbolno zatvarati rupe i pukotine na zubima, uklanjati kamenac, a takođe, i obnavljati zubna gleđ bez intervencije stomatolaga, prenosi britanski list The Daily Telegraph.

Po svom sastavu ova pasta slična je zubnoj gleđi, i može se nanositi direktno na pukotinu u zubu. Materijal je dobijen kao rezultat eksperimenata sa hidroksil apatitom – glavnom komponentom zuba.
Plombe za zube više nisu potrebne

Supstanaca, sadržana u pasti, ispočetka blago rastvara površinu napuknute gleđi. Nakon 3 minuta, kristališe se i veštački materijal i čvrsto ugrađuje u strukturu prirodne gleđi.
Osim toga, to je još i odlično antibakterijsko sredstvo.
Sprovedeni testovi, japanskim stomatolozima pokazuju da se zub, lečen ovom pastom, ničim ne razlikuje od zdravog. Razlika se ne vidi, čak, ni pod mikroskopom.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]