POMOĆU OVOG JEDNOSTAVNOG TRIKA VAŠE SUĐE ĆE BITI ČISTIJE NEGO IKADA!

masina
Kada je riječ o pranju suđa, sigurno ste mijenjali nekoliko marki tableta, a s ciljem da vaše posuđe bude što čistije. Međutim, ono što je svim tim tabletama zajedničko jeste da one znaju ostaviti talog na suđu (najviše se primjećuje na staklenim komadima suđa) i vi ste primorani da suđe glancate kako bi ono dobilo svoj sjaj. Međutim i tome je došao kraj!

Sledeći put kada napunite mašinu za suđe, na gornju policu stavite i krišku limuna! To ne mora biti svjež limun, a može biti i iscijeđen. Još bolja opcija je da limun stavite u pretinac za kašike, jer ćete na taj način izbjeći njegovo “kretanje” po mašini. U suprotnom, možete ga ostaviti na gornjoj polici, ali je najbolje da ga pričvrstite između žica. Nakon toga, suđe perite kao i obično.

Kada mašina završi, pri otvaranju vrata osjetićete blagi miris limuna, a na vašem staklenom suđu više neće biti taloga, a sve suđe koje se pralo u mašini biće čistije nego ikada prije.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]