PRIJATAN MIRIS U GARDEROBERU.Savjeti kako da vam odjeća uvijek fantastično miriše

30374_shutterstock_38539681_iff

 

VEROVATNO ste primetili da ponekad, kada otvorite garderobni ormar, iz njega počne da se širi neprijatan miris ustajalosti.

To se dešava iz više razloga: zato što ormare ne provetravamo često, u njih vraćate komade odeće koje niste oprali ili dovoljno osušili…

Da bismo se oslobodili ovih mirisa, potrebno je da sve stvari izvadimo, operemo, a unutrašnjost ormara dobro operemo odgovarajućim sredstvima.

Na kraju je važno i da garderober namirišemo, a evo kako:

Eterična ulja: Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tera moljce, a ima prijatnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili pomorandžino, osvežiće ormare i oraspoložiti vas svaki put kada ih otvorite. Ulje koje ste odabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odeću.

 

Potpuri: U platnene kesice ubacite osušene latice ruža i ostalog mirisnog cveća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih semenki.

Možete da osušite i iskorišćene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina…) i rasporedite ih u džepove odeće.

Parfem: Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema. Držite ih u uglovima ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris.

I mirisne štapiće možete da zamotate u čisto platno i da stavite između odeće.

Sapuni: Nove sapune otvorite sa jedne strane i stavite na police, a možete da iskoristite i ostatke korišćenih sapuna.

Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i okačite na ofinger ili stavite u džepove odeće.

Izvor: brzikucnisavjeti.com

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]