SARMA U LISTOVIMA VINOVE LOZE

6c36d7c34817ba32faf8137f82dff24c

Sarma je izvorno tursko jelo koje se posebice na istoku Europe priprema na brojne načine. Jedan od njih je i japrak, najčešće s listom vinove loze.

Sastojci:

500 gmljevene junetine
20 listovavinove loze
0.5 šalicariže polirana (ili brašno )
250 gvode
luk ,crveni
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:Listove vinove loze blanširamo te odrežemo tvrde dijelove. Ocijedimo. Mat strana lista je unutarnja. Pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk za nadjev te posolimo i popaprimo.Žlicom punimo listove tako da najprije pri korijenu lista podvijemo jedan pod drugi, stavimo nadjev te zamotamo u male sarme.

Usko poredamo sarme u veliki lonac pa pospemo rajčicama i maslacem. Stavimo mali tanjur na njih okrenut unutrašnjom stranom da se ne razilaze tijekom kuhanja. Prelijemo čašom vode, kuhamo 20 minuta pa dodamo još čašu i pol vruće vode.

Kuhamo još 15 minuta.

Releated

POMFRIT OD TIKVICA…Volim ih u svim varijantama, ali ove su mi naj,naj…

Sastojci1 tikvica1 šalica krušnih mrvica½ šalice sira parmezana1-2 jaja (ovisno o veličini)1 žličica origana1 žličica soliulje za prženjemalo brašna (za paniranje) PripremaTikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.Tikvice prvo uvaljajte u brašno, […]

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]