SARMA U LISTOVIMA VINOVE LOZE

6c36d7c34817ba32faf8137f82dff24c

Sarma je izvorno tursko jelo koje se posebice na istoku Europe priprema na brojne načine. Jedan od njih je i japrak, najčešće s listom vinove loze.

Sastojci:

500 gmljevene junetine
20 listovavinove loze
0.5 šalicariže polirana (ili brašno )
250 gvode
luk ,crveni
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:Listove vinove loze blanširamo te odrežemo tvrde dijelove. Ocijedimo. Mat strana lista je unutarnja. Pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk za nadjev te posolimo i popaprimo.Žlicom punimo listove tako da najprije pri korijenu lista podvijemo jedan pod drugi, stavimo nadjev te zamotamo u male sarme.

Usko poredamo sarme u veliki lonac pa pospemo rajčicama i maslacem. Stavimo mali tanjur na njih okrenut unutrašnjom stranom da se ne razilaze tijekom kuhanja. Prelijemo čašom vode, kuhamo 20 minuta pa dodamo još čašu i pol vruće vode.

Kuhamo još 15 minuta.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]