SMRT IZNAD NAŠIH GLAVA: Štedne sijalice otrovne za mozak, živčani sistem, jetru, bubrege i srce

zarulja-sijalica-450x253

 

zarulja-sijalica-450×253

Mnogi od nas su s ciljem da uštede energiju i novac zamijenili stare standardne žarulje sa novim ekološkim svjetiljkama koje štede energiju, piše “Novi-svjetski-poredak“.
Međutim, nova generacija energetski učinkovitih žarulja je toliko otrovna da je Agencija za zaštitu okoliša SAD pokrenula izvanredni protokol koji se provodi u slučaju lomljenja žarulja i oslobađanja otrovnog plina.

Studija koju su proveli znanstvenici Fraunhofer Wilhelm Klaudic Instituta je pokazala da ove žarulje, ukoliko se slome u zatvorenom prostoru, ispuštaju 20 puta veću količinu žive od maksimalne dopuštene.

Energetski učinkovite žarulje mogu uzrokovati:

– Vrtoglavicu
– Glavobolje
– Migrene
– Napade epilepsije
– Umor
– Nemogućnost koncentracije
– Nervozu
– Zašto se treba vratiti običnim žaruljama?

1. Ekološke žarulje sadrže živu

Živa je moćni neurotoksin koji je naročito otrovan za djecu i trudnice. Ona je posebno otrovna po mozak, živčani sustav, jetru i bubrege. Ona također može izazvati oštećenje kardiovaskularnog, imunološkog i reproduktivnog sustava. Živa može dovesti do pojave tremora, nervoze, nesanice, gubitka pamćenja, glavobolje, raka i Alzheimera.

2. Ekološke žarulje mogu uzrokovati rak

Novo istraživanje koje je proveo Peter Brown u Berlinu je pokazala da ove žarulje sadrže otrovne karcinogene koji mogu uzrokovati rak:

Fenol, blago kiseli otrov u obliku kristala koji se dobiva iz katrana i koristi se u kemijskoj industriji.

Naftalen, zapaljivo spoj u obliku kristala koje nastaje destilacijom katrana, a koje se koristi u preparatima za odbijanje moljaca i kao sirovina u kemijskoj industriji.

Stiren, nezasićeni tekući ugljikovodik koji se dobiva kao sporedni proizvod pri proizvodnji petroleja.

3. Ekološke žarulje emitiraju veliku količinu UV zračenja

Lampe koje štede energiju emitiraju UV-B zračenje i male količine UV-C zračenja. Opće je priznato da UV zračenje šteti koži (uzrokuje rak kože) i očima. Zračenje iz energetski učinkovitih žarulja izravno utječe na imunološki sustav i oštećuje kožno tkivo do te mjere da onemogućuje formiranje vitamina D.

Konačno, ove žarulje su toliko otrovne da se ne trebaju bacati u redovno smeće. One predstavljaju opasni otpad.

Ukoliko polomite jednu u kući, otvorite prozore i vrata i napustite kuću na bar 15 minuta kako biste minimalizirali izlaganje otrovnom plinu.

Nažalost, loša vijest je da se stare žarulje sve manje proizvode i da uskoro više neće biti dostupne.

*OBAVEZNO POGLEDATI: ŠTEDNE ŽARULJE – paklene žarulje (dokumentarni film)*

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]