TREBA VAM SAMO KOMAD HLJEBA, PAR JAJA I MALO MLJEVENOG MESA: Evo kako da napravite najukusnija škotska jaja

Ovo jelo je zapravo ćufta sa tvrdo kuhanim jajetom u sredini, a kada isprobate ovaj recept shvatićete zašto je ceijeli svijet poludio za njim.

Sastojci:
– 0,5 kg mljevene junetine
– 2 zgnječena čena bijelog luka
– 1 kašičica Vorčester sosa
– So i biber po ukusu

4 tvrdo kuvana jajeta
– 3 kašike brašna
– 1 svježe jaje
– 1 šolja prezli
– 1 kašika pavlake za kuhanje
– 1 kašika senfa
– 1 kašika soka od limuna
– 2 kašike majoneza

Stavite u činiju meso, bijeli luk, Vorčester sos, so i biber po ukusu. Dobro izmješajte. Podijelite meso na 4 pljeskavice jednake veličine.

U centar svake pljeskavice stavite tvrdo kuhano jaje i oblikujte tako da dobijete kuglu sa jajetom u sredini. Svaku kuglu uvaljajte u brašno, jaje, a zatim u prezle. Blago ispržite ćufte, po minut sa svake strane u biljnom ulju. Onda ih stavite na pleh i pecite na 180 stepeni, 15 do 20 minuta

Dok su ćufte u rerni, od ostalih sastojaka napravite sos. Isecite ćufte na polovine ili četvrtine i poslužite toplo ili hladno, uz sos. Prijatno!

Releated

KUHANJE I SPREMANJE PARADAJZA ZA ZIMU!!

Sastojciprijeko potrebnopo želji kg (80 kg ovaj put) paradajzaNIŠTA VIŠE vrlo poželjno1 što veći lonac (moj ima 49 l )velika kuhača1 dobar izvor jake vatre-plinski brener ili slboce/staklenke.. Pripremaparadajze operite..pa ga režite na komade pritom odstranjujući korijen/peteljku.. pomoć u ovom dijelu je dobrodošla..s nekom od “u našim krajevima zbilja jadnom i nikakvom ponudom” pasirki spasirajte […]